Baalbek logóBAALBEK – Az ország első autentikus libanoni étterme. A Mellow Mood csoporthoz tartozó Buddha-Bar Hotel Budapest Klotild Palota ad otthont a 2015. novemberében nyitó tradicionális libanoni étteremnek, a Baalbeknek. A keleti ízek szerelmeseinek legújabb törzshelye, mely nevét a Bekaa folyó völgyében fekvő libanoni városról kapta, s amely nevet

Csontváry Kosztka Tivadar monumentális festménye is visel, Budapest szívében várja majd vendégeit. A levantei konyha színe-javát felvonultató étterem a ”halal” eljárással készülő hagyományos receptek, a friss és legkiválóbb minőségi alapanyagok mellett a kifogástalan kiszolgálásra helyezi a hangsúlyt.

Csontváry Kosztka Tivadar, Baalbek 1906 (Olaj, vászon, 385 x 714,5 cm, Janus Pannonius Múzeum, Pécs)

Baalbek – Csontváry Kosztka Tivadar, 1906 (Olaj, vászon, 385 x 714,5 cm)

A keleties hangulatú étteremben a helyszínen frissen készülő lepénykenyér, az utánozhatatlan arab fogások és folyamatosan változó napi ajánlatok várják majd a vendégeket a hét minden napján. Az étlapon a megunhatatlan mezze-ken és színes salátákon kívül olyan különlegességek sorakoznak, mint a ”Harira” a fűszeres bárányleves, a frissen sült grill húsok, halételek, a rózsavízzel ízesített libanoni tejpuding vagy az ”Um Ali”, az egyiptomi kalácspuding.

Harira (a kép illusztráció) Forrás: taste.com.au

Harira (a kép illusztráció)

Az étterem főszakácsa – akinek szenvedélye az autentikus arab konyha – a garancia arra, hogy az ide ellátogatóknak olyan kulináris élményben lesz részük mintha egy közel-keleti utazáson vennének részt.

„Az étterem nyitásával az a célunk, hogy a vendégeink megízlelhessék a közel-kelet legizgalmasabbnak ítélt konyháját, mely egy csepp mediterrán és török beütéssel különleges fűszerezésű ételeket kínál; mindezt autentikus környezetben és hamísítatlan arab vendégszeretettel” – nyilatkozta Blandl Judit, a Mellow Mood csoport általános igazgatója.

„Emellett úgy vélem a budapestiek és az ide látogató külföldiek körében szintén van igény az újításokra. A Buddha-Bar étterem már ezelőtt is a keleti ételek széles választékával sok ember kedvencévé vált, egy eredeti libanoni étterem pedig csak tovább bővíti majd a Klotild Palota utánozhatatlan ízkavalkádját” – tette hozzá Fazekas Tamás, a Buddha-Bar Hotel igazgatója.

A Baalbek a hangulatos téli teraszával, ahol a számos shisha válogatás mellett a tradicionális arab teaszertartás is kipróbálható, kétségtelenül új színfolt lesz a budapesti éttermek palettáján.

Miért pont Baalbek?

A keleti ízek szerelmeseinek legújabb törzshelye nevét a Bekaa folyó völgyében fekvő libanoni városról kapta. Eredetét tekintve a Baalbek szó egyes értelmezések szerint a Város Istenét jelenti, védjegye pedig a római korból fennmaradt romtemplom hatalmas oszlopai Ezek az oszlopok köszönnek vissza a logóban is. A név kiválasztásakor ihletként szolgált továbbá a híres magyar festő, Csontváry Kosztka Tivadar expresszionista korszakát is lezáró, monumentális, a várost ábrázoló festménye, melynek eredeti változata a pécsi Janus Pannonius Múzeumban tekinthető meg.

Baalbek Forrás: famouswonders.com

Baalbek

Buddha-Bar Hotel Budapest Klotild Palace

  • A világhírű Buddha-Bar brand magyarországi képviselője a Mellow Mood Group cégcsoport első 5-csillagos szállodája. A belvárosban elhelyezkedő luxus hotel 102 szobájának és lakosztályának, modern felszereltségű rendezvénytermeinek, magas szintű vendéglátásának és nyugalmat árasztó Buddhattitude Spa-jának együttes kombinációja teszi tökéletessé a minden érzékre ható élményt. LibanonA különleges Buddha-Bar Étterem, Lounge & Bar fúziós ázsiai konyhájáról és autentikus DJ zenéjéről ismert. A modern ázsiai-koloniális enteriőr és a történelmi palota egyedi ötvözete 2013-ban elnyerte a Best International Hotel Interior díjat.
  • További információért látogasson el a www.buddhabarhotel.hu weboldalra.

(A sajtóanyag alapján szerkesztette: Csíki Sándor♣