DOUBLE BUBBLE – A Double Bubble egy pezsgőbár Budapest belvárosában. Írtam már róla, többször is. A Double Bubble pezsgőbár Magyarországon attól újszerű, hogy nemcsak poharazni lehet a pezsgőket, de az izgalmas kóstolósorokkal megismerhetjük, szinte bejárhatjuk a legnépszerűbb pezsgőtermő vidékeket. A pezsgőktől champagne-okig ívelő élményt az exkluzív kialakítás, könnyű ételek és szakmaiság teszik kerekké.
A Double Bubble pezsgőbár egy Champagne-ból ismert, de Európa nagyvárosaiban is rendkívül népszerű Budapesten azóta is egyedülálló koncepcióval nyitott meg. Az új találkozópont a város szívében, a Madách téren szinte teljesen a pezsgőkre épít, a széles választékból a kellemes teraszon poharazni is lehet. És persze, programok is akadnak. mint az, amiről itt röviden beszámolok, s ami a Pinot meunier kékszőlő fajta világába vezetett be. Ez a szőlő adja a champagne kellemes, gyümölcsös zamatát, illatát és teltségét. Az eseményen bemutatott italokat a Champagne-ból érkezett pezsgőmester, David Bourdaire mutatta be.
A kóstolt tételek
- Champagne Bourdaire-Gallois Brut Tradition
- Champagne Bourdaire-Gallois Brut Symphonie Prestige
- Champagne Bourdaire-Gallois Brut Blanc de Blancs
- Champagne Bourdaire-Gallois Brut Rose
A kóstolót David Bourdaire vezette, Marczingós Zoltán közreműködésével. Volt kóstolás szabrázs, degorzsálás, vagyis volt minden, ami a pezsgőspalack környékén az illatok, ízek buborékok világán túl is érdekes lehet.
- Szabrázs: A pezsgőspalack szablyával történő nyitásának (franciául: sabrage, szabrázs) technikája és hagyománya a napóleoni hadseregben terjedt el. A legenda szerint Napóleon (állítólag) még olyanokat is mondott a pezsgőről, hogy a „győzelemnél megérdemlem, a vereségnél meg szükségem van rá.”
- Degorzsálás: (franciául: degorgement, jelentése: „kilövetés”). A degorzsálás az az eljárás, amikor az erjedés befejeztével, a koronazár (dugó) alatt összegyűlt seprőt a fejjel lefelé fordított palack nyakából a koronazár (dugó) óvatos megnyitásával kilövetik. A széndioxid, egy kevés kevés borral együtt a seprőt. is kilövi. Nagy ügyességet és tapasztalatot kíván.
- A Double Bubble Champagne Bar továbbra is őrzi pozícióit. Érdemes figyelemmel kísérni azokat az eseményeket, amelyeket szerveznek, s persze belekóstolni az igazi champagne-ok izgalmas világába, a Madách-tér árkádja alatt.
VÉLEMÉNYED VAN? ÍRD MEG!