VinAgora Borgála 2015. június 27. VINAGORA BORGÁLA 2015 – A Borgálán megkóstolható a VinAgora Nemzetközi Borversenyre nevezett 549 magyar és külföldi bor. A kóstoló érdekessége, hogy a borok mellett megtalálható lesz azok hivatalos bírálati lapja a versenyen kapott értékelésükkel. 2015. június 27. szombat, 13-20 óra között VinAgora Borgála közönségkóstoló a Boscolo Konferencia Központban (belépés 19 óráig, bejárat és regisztráció az Osvát utca felől). „A VinAgora a magas minőségű borok versenye.  Számos bor csak a 30%-os

éremkorlát miatt nem nyer díjat, nem az alacsony pontszáma alapján!  Ezért bátran kóstolj olyan tételeket is, amelyeknek nem volt szerencséjük érmet elcsípni, lehet, hogy a következő kedvenced bújik meg közöttük!  (Ráadásul izgalmas összevetni a véleményedet a szigorú zsűri ítéletével.)” – olvasható a VinAgora honlapján.

A VinAgora 2015 borverseny menetrendje a nevezéstől a borgáláig.

A VinAgora 2015 borverseny menetrendje a nevezéstől a borgáláig.

Június közepén zajlott  hazánk legrangosabb nemzetközi bor-megmérettetése, a VinAgora Nemzetközi Borverseny, az egyetlen olyan verseny Magyarországon, ahol a magyar és külföldi borok együtt kerülnek elbírálásra nemzetközi szaktekintélyek által. A VinAgora különlegessége, hogy a verseny után a borkedvelők és a hozzáértők is megkóstolhatják a nevezett és díjazott magyar, külföldi borokat. Június 27-én elegáns környezetben vonul fel a hűs borospalackok hosszú sora, melyekből a borkedvelők kedvükre kóstolgathatnak. Minden bor mellett megtalálható a hivatalos bírálati lap a versenyen kapott értékeléssel, így a vendégek összehasonlíthatják a borok eredményeit. Új kedvencekre bukkanhat, régi ismerősöket üdvözölhet poharaiban az, aki szereti a bort, szereti a sokszínűséget vagy egyszerűen kellemesen szeretne eltölteni egy borillatú napot.

  • A VinAgora zsűrijének a FOOD&WINE (Csíki Sándor) idén is tagja volt.
A érmek matricái

A érmek palackon is megtalálható matricái (VinAgora, 2015)

A VinAgora Borverseny borainak közönségkóstolója

  • Időpont:  2015. június 27.
  • Nyitva tartás: 13.00-20.00, (Pénztár zárás: 19:00)
  • Helyszín:  Budapest, Erzsébet krt. 9-11. Bejárat: Osvát utca felől
  • Térkép: a térkép itt látható
  • Jegyek elővételben: 6.500 Ft/fő (június 25. éjfélig)
  • Jegyek a helyszínen: 7.900 Ft/fő
  • Pénztár nyitva tartása: 2015. június 27. 13:00-19:00 (Jegyek a helyszínen korlátozott számban kerülnek értékesítésre.) A jegy tartalmazza a korlátlan borkóstolást és víz fogyasztást. A helyszínen borkorcsolyák kaphatók.
  • Részletes tájékoztatás a www.borgala.hu honlapján.

nevezes2 (1)

  • A FOOD&WINE a VINAGORA és a VINAGORA BORGÁLA hivatalos szakmai médiatámogatója.

Csíki Sándor♣