2835502_origA SVÉT – a Stílusos Vidéki Éttermiség elnevezésből képzett betűszó és rendszeresen esik róla szó a blogon, már csak azért is, mert a SVÉT alá gyülekezett éttermeket általában jól ismerem és jó véleménnyel is vagyok róluk. Az évente rendszeresen ismétlődő találkozók mellett egy új kezdeményezés is indult a Pannónia Gasztrohajón, így aztán, egy sétahajókázás

alkalmával, hónapról-hónapra más és más étteremmel, más és más régió alapanyagaival ismerkedhetnek az érdeklődők.

A Pannónia hajó

„A hajó konyhájában igazi gasztronómiai művészet folyik! Mivel a Pannónia Hajó eredetileg utasszállító hajóként üzemelt, a konyha kialakítása az oldalfal megbontásával majd visszaállításával volt csak lehetséges. Így jöhetett létre a legmodernebb felszereltségű eszközpark, ami a legfelkapottabb éttermek szakértelmével vetekszik. A gasztronómia művésze Ruprecht László – a mangalica és kappan fogásairól már jól ismert – mesterszakács, aki a hagyományos ételeket modern köntösben álmodta újra. A Pannónia Hajó 2015 tavaszától a SVÉT (Stílusos Vidéki Éttermiség) éttermeit látja vendégül, így hónapról hónapra díjnyertes séfek és díjazott fogásaik mutatkoznak be fedélzetünkön.”

A Pannónia hajón kóstolok (2015. június)

A Pannónia hajón kóstolok (2015. június)

Gasztronaptár a Pannónia hajón – 2015

Az 1927-ben épült hajón 20, legfeljebb 24 főt tudnak kényelmesen fogadni és a hajó heti három alkalommal, csütörtökön, pénteken és szombaton jár a Margit-híd és a Rákóczi-híd közti Duna-szakaszon. Az éttermek séfjeivel együttműködő, a vacsorák minőségét garantáló séf-koordinátor: Ruprecht László. A vacsora ára, borral, elegáns hajózással: 26.000 Ft/fő. Az idei esztendő programjai voltak, s lesznek:

  1. Április – Walter Vendéglő, Perbál
  2. Május – Macok Bisztró és Borbár, Eger
  3. Június – Ikon Étterem, Debrecen
  4. Július – Baricska Csárda, Balatonfüred
  5. Augusztus – Viator Apátsági Étterem, Pannonhalma
  6. Szeptember – Mandula Étterem, Villány
  7. Október – Gusteau Kulináris Élményműhely, Mád
  8. November – Kistücsök Étterem, Balatonszemes
  9. December – Anyukám Mondta Étterem, Encs
Gyimesi Zsuzsannával a Pannónia Gasztrohajón (2015. június) (Fotó: Pannónia Gasztrohajó)

Gyimesi Zsuzsannával a Pannónia Gasztrohajón (2015. június)

 Csíki Sándor♣