SAM_0402BUDDHA BAR – THAI HÉT a Buddha Barban. A megújult, különösen jól sikerült a’ la carte menü mellett egy hétig thai különlegességek is felszolgálásra kerülnek, Ossama Kutaini, a Buddha Bar séfjének stílusában. 2014. április 19-25. között érdemes felfedezni a thai konyhaművészetet! Április 12-18 között egy hétig, a Buddha-Bar étteremben az a’ la

carte menü mellett egy teljes héten át Thaiföld a főszereplő, ráadásul április 25-g speciális thai koktélkülönlegességek is kóstolhatók a bárban. Mint Oláh Noémi, a Buddha Bar marketing és kommunikációs igazgatója írja:

„Április 18. és 25. között az ízben, aromában és színekben gazdag thai konyha remekei vendégeskednek a Buddha-Bar gondosan válogatott menüjében. A keleti és nyugati konyhát tökéletesen házasító különlegességek, a mennyei illatú fűszerek kavalkádja, a sós, az édes és a savanyú páratlan harmóniája jellemzi az ázsiai konyha alighanem legnépszerűbb képviselőjét. Tartson velünk az egzotikus gasztronómiai utazáson családja, párja vagy barátai kíséretében, hiszen a thai közhiedelem szerint balszerencsét hoz egyedül étkezni. Hogy az élmény teljes legyen, a Buddha-Bar Lounge-ban ezen a héten a thai gasztronómia ihlette koktélkreációk is kóstolhatók.”

Balra, csalán-szirup egy cseh kisvárosból, középen gyömbér likőr, jobb szélen japán vodka. A prágai Buddha Bar bár-menedzsere,  Pavol Kulich, ezekből is készített egy koktélt.

Balra, csalán-szirup egy cseh kisvárosból, középen gyömbér likőr, jobb szélen japán vodka. A prágai Buddha Bar bár-menedzsere, Pavol Kulich, ezekből is készített egy koktélt.

Szárazjéggel készülő, dekoratívan „füstölgő” koktél, szervírozva (Buddha Bar, Budapest).

A Thai Hét menüje

Végigkóstoltam a menüt és mondhatom, a Buddha Bar séfje, Osama Kutaini igazán elemében van. A leves  különösen tetszett, akárcsak a rák, vagy az angus-steak. A menü:

  • Amuse bouche: Halpogácsa thai bazsalikomos emulzióval
  • Leves: Kacsahúsos-kókuszos tésztaleves
  • Előétel: Grillezett tigrisrák zöld papayás-ázsiai citromfűves öntettel
  • Főétel: Wokban sült rákhús sárga curry szószban cukorborsóval és chilivel, vagy Marhahús érmék bordás kellel és fekete bab szósszal
  • Desszert: Pandan sago puding sárkánygyümölccsel és lime sorbet-val
  • A menü ára: HUF 14.900 +12% szerviz díj
Kacsahúsos-kókuszos tésztaleves

Kacsahúsos-kókuszos tésztaleves

 

Grillezett tigrisrák zöld papayás-ázsiai citromfűves öntettel

Grillezett tigrisrák zöld papayás, ázsiai citromfüves öntettel

Marhahús (angus) érmék bordás kellel és fekete bab szósszal

Marhahús (angus) érmék bordás kellel és fekete bab szósszal

  • A Buddha Bar mindenképpen számításba kell, hogy kerüljön, ha koktélokról, ázsiai fúziós ételekről, sushiról van szó. Kiemelkedő élményt és hangulatot képesek nyújtani ezekben a kategóriákban.

Csíki Sándor♣