KÉKFRANKOS MOST 2015 – A boros polcok hosszú sora előtt állva sokszor felteszi magának az ember a kérdést, hogy melyik bort válassza a vacsorához. A kérdés alapos megválaszolásához a tálalásra kerülő ételt, az alkalmat és a vendégek ízlését is figyelembe kell venni, ha azonban túl sok az ismeretlen részkérdés, érdemes az alapoktól kiindulni. Az pedig tény, hogy a kékfrankos az egyik legjobb gasztrobor a vörösborok világában. Áprilisban a már második alkalommal megrendezésre kerülő Kékfrankos MOST! rendezvénysorozat keretében mindenki kipróbálhatja ezt, hiszen éttermek és borbárok kínálnak kékfrankos sorokat
hozzájuk illesztett fogások társaságában, a borkereskedések és a pincészetek kedvezményes kékfrankosajánlatait kihasználva pedig otthonunk asztalára kerülhet több palack is az e szőlőfajtából készült borból.
A kékfrankost több ok miatt is jó gasztrobornak tartják a szakértők. Játékos savai felüdítik a szánkat két falat között – legyen szó akár fűszeresebb, akár zsírosabb ételekről. Mértéktartó tanninjai elősegítik, hogy a vörös húsokon túl csirkepaprikáshoz, paradicsomszósszal gazdagított pizzához vagy grillezett zöldségekhez is töltsünk belőle. Gyümölcsös illatuknak és ízüknek köszönhetően pedig jólesően kortyolgathatók tovább az étkezés befejeztével is.
- Nagy Kékfrankos Kóstoló – Az egész hónapon át tartó Kékfrankos MOST! rendezvénysorozat központi kóstolója 2015. április 25-én lesz a Sofitel Budapest termeiben, ahol több mint hatvan hazai és határon túli pincészet kékfrankosaival és kékfrankosalapú házasításaival ismerkedhetnek a borkedvelők.
A Winelovers programsorozat többi kóstolójához hasonlóan a szervezők ez alkalommal is készülnek mesterkurzusokkal azok számára, akik alaposabban el szeretnének mélyülni e szőlőfajtában. A délután a mátrai Tőkésekkel indul, ezt követi egy osztrák pincészet, a Krutzler vertikális kóstolója, az estét a mesterkurzus teremben pedig a Junibor csapatával zárják.
- További információk:
- www.kekfrankosmost.hu
- www.facebook.com/events/837689299601737
- www.winelovers.hu
(A sajtóanyag alapján összeállította: Csíki Sándor♣)
VÉLEMÉNYED VAN? ÍRD MEG!