A LEGEGYSZERŰBB SÜTI – nem is akkora nagy ördöngösség, de, hát, ettől a legegyszerűbb. Könnyen levezethető, hogy egy sütihez egy hozzávaló nem hozzávaló, nem lesz belőle süti, kettő sem igazán elég, bár abból már valamit mégis össze lehet hozni, ám a három már rendben. Egy rendes sütihez legalább három hozzávaló szükséges, hogy aztán a hozzávalók száma
akár több tucatra is növekedjen, miközben az alap, továbbra is a három marad. Az itt bemutatott legegyszerűbb sütink vajból, cukorból és lisztből áll. Érdemes kipróbálni!
Legegyszerűbb süti – ünnepekre is, akár.
- Hozzávalók:
- 170g szobahőmérsékletű vaj
- 100g kristálycukor
- 255g liszt
- kristálycukor a süti bevonásához
Elkészítése: Legegyszerűbb sütink 100g kristálycukorral habosra kikevert 170g szobahőmérsékletű vaj, amihez 255g lisztet adunk. A géppel jól elkevert tésztát a videón látható módon gyúrjuk, formáljuk, kristálycukorban megforgatjuk, fóliába csomagoljuk és hűtőben legalább 30 percig dermesztjük, amíg a szeleteléshez kellően kemény nem lesz. Szeleteljük, sütőlapra tesszük és 165°C hőmérsékleten, 20 perc alatt világos, aranyszínűre sütjük.
- Tippek: márthatjuk csokoládéba, fogyaszthatjuk dzsemmel, mézzel, ehetjük kávéhoz is, díszíthetjük is kedvünk szerint. A tésztához őrölt fűszereket (fahéj, gyömbér, etc.) is adhatunk.
Trackback/Pingback