Haxen Király Étterem, 2014HAXEN KIRÁLY – A Haxen Király a Csülkök Királya. A csülök ételeiről, söreiről ismert Haxen Király Étterem történetesen a Király utcában, Budapesten található, ráadásul a Király utca 100 alatt. Hol másutt, ha már egyszer király? Az első évek, egy bő évtized, az emblematikussá vált, ropogós bőrű, omlós csülkökről vált nevezetessé, s bár az étterem 1993-ban erről lett hamar ismert, ma már, mint Radvánszky Attila az étterem tulajdonosa elmondta, s mint a törzsvendégek tapasztalhatták, már nem a csülökről szól. Nekem a pájsliról is, jegyzem meg halkan. A pájsliról, amit manapság már jó, ha havonta kétszer készítenek, de inkább csak egyszer, ám a szalontüdő kedvelő

törzsvendégek így is elzarándokolnak, ha hírét hallják. A következő kép a Haxen Király Étterem Facebook oldaláról származik, ezzel a felirattal:

Két múlt, melyben mi mindig ott voltunk töretlenül. És ma is nyitva az ajtónk. Hát nem gyönyörű?”

Teller Vilmostól Radvánszky Attiláig – A 19. század végének sörcsarnoka és a 20. század végének Haxen Király étterme egy képen. A bejáratnál a korabeli tulajdonosok és személyzet.

“1893 óta fogadja vendégeit ez a tradicionális vendéglő, mely 1910-ig Teller Vilmos tulajdonában volt. Ezt követően négy évtizeden keresztül Sipos Benő és családja járt kedvében Terézváros polgárainak, melyet a falakon most is látható tabló a törzsasztalok vendégeiről is bizonyít. A vendéglő ma Budapest egyik legkedveltebb helye, ahol megfordult már a város talán összes ismert művésze, politikusa, sportolója és üzletembere.”

Egy születésnap képei (Haxen Király Étterem, 2014)

A Radvánszky család a születésnapi Oktoberfest-hez öltözve. (2014)

Haxen Király Étterem – 20. születésnap, 2014

Lázár séf (Kovács Lázár) és Jakabffy László

Haxen Király Étterem, 2014

Molnár Attila (Arany Kaviár Étterem), Csíki Sándor (FOOD&WINE) és Kovács Lázár (Lázár Séf). Haxen Király Étterem 20. születésnap, 2014

Radvánszky Attila és felesége a Haxen Király Étterem 20,. születésnapján.

Csíki Sándor♣