SAM_8828SOFITEL SZÜRET – A Sofitel Budapest Chain Bridge Szentesi József borász segítségével idén ismét saját bort készít, de nem is akárhogyan! Saját csapatot alapítva saját kezűleg hétről-hétre vesz részt a szőlészet mindennapjaiban, hogy végül egy olyan bor készülhessen, amelyet valóban a budapesti Sofitel saját borának hívhatnak. A szüreten éppen csak túl vannak, mustot kóstoltak, most kezdődhet a munka következő  fázisa.

Szeptember 17-én egy rendhagyó szürettel kezdődött el a 2014—es RiesLink kézművesbor megalkotása. Szentesi József Nadapi szőlészetében egy exkluzív kis csapat jelenlétében, a Sofitel Budapest Chain Bridge hotel bemutatta, milyen is egy szüret francia életérzéssel megfűszerezve. Az személyreszabott logózott gumicsizmáktól, a sikkes piknikig mindenre kiterjedt a szervezők figyelme, hogy a munka igazi élmény legyen.  A szüret alkalmával természetesen a 2013-as Ries-Link bor megkóstolása sem maradhatott el, amely most már kapható  a Paris Budapest Étterem és Bárban.

A Sofitel szüret képei (Nadap, 2014)

Szentesi József nadapi szőlőjébe szüretkor kikerült a tábla: Sofitel

A szőlőben már terített asztal várta a szüretelőket.

A szüretelő hölgyek (az élen: Gyimesi Zsuzsanna, hvg)

Závecz Tímea és Juhász Klaudia (Sofitel)

Én a szőlőt szüretelem, miközben Gyimesi Zsuzsanna (hvg) a kosarat tartja. (Fotó: Sofitel)

Szorgos munka. Szabó Edit (Népszabadság) és Pintér Árpád (Pixeltaster).

Csíki Sándor (FOOD&WINE), Vajda Pierre (Dining Guide) és Szentesi József borász.

Szentesi József borász, Vajda Pierre (Dining Guide), Ördögh Bálint (Good Food) és Pintér Árpád (Pixeltaster).

Vajda Pierre (Dining Guide és Csíki Sándor (FOOD&WINE) (Fotó: Sofitel)

A Sofitel szüret meghívottjai.

A most készülő évjáratot előbb-utóbb a Sofitelbe  betérő vendégek is megízlelhetik majd, és a csodálatos kilátás mellett egy olyan vidékre is elkalauzolhatjuk a borrajongókat, mely tökéletes megnyugvást hordoz magában. Ha csak egy pohár bornyi idő erejéig is.

Tavalyi, 2013-as Sofitel Ries-Link

  • Nagyszerű szüreti program volt, amiért köszönet a Sofitel Budapest Chain Bridge-nek és külön Juhász Klaudiának és Závecz Tímeának.

(A sajtóanyag felhasználásával szerkesztette: Csíki Sándor♣)