SAJTOS-MUSTÁROS töltött csirkemell – némi mozzarella, bacon, reszelt sajt, csak, hogy még jobb legyen, de variálni is lehet. Behízelgő, roppant egyszerű party étel. Diákoknak is ajánlott. Ez az étel hamar népszerű lesz. Nem kell hozzá más, mint bőr nélküli, kicsontozott csirkemell, amit mindenütt kapni, némi egész-magos mustár (dijoni, vagy hasonló), reszelt sajt és bacon, lehetőleg füstölt.

Elkészítése: a sütőt 200°C hőmérsékletre előmelegítjük. Apróra vágott mozzarella sajtot, egy, vagy többféle, reszelt, ízlés és lehetőség szerinti kemény sajtot ízlés szerinti mennyiségben összekeverünk egész-magos dijoni mustárral. Ideális esetben a csirkemellbe zsebet tudunk vágni, amibe a sajtos, mustáros tölteléket belenyomkodhatjuk, más esetben a csirkemellet úgy szeljük, hogy egészben ki tudjuk teríteni, majd a töltelékkel fel tudjuk tekerni. Bárhogy is legyen, a megtöltött csirkemellet nem túl szorosan, bacon-ba is tekerjük. (Általában, darabonként 2 szelet bacon elegendő hozzá). Igény szerint még sózunk, arra is gondolva, hogy a szalonna is lehet sós. Sütőpapíron (enyhén olajozott sütőlapon) 20-25 perc alatt, sütőben készre sütjük.

  • Az étel számtalan formában gazdagítható és variálható. A sajtokkal is újabb ízeket lehet elővarázsolni, mint a következő képes receptben, ahol a mozzarella helyett mascarpone szerepel, a bacon helyett pedig pármai sonka. (A füst íz mindig jól jön ehhez az ételhez.)

Mustáros töltött csirke receptje, mascarponeval

Csíki Sándor♣