A HAXEN KIRÁLY Étterem honlapjának sorait idézve: „1893 óta fogadja vendégeit ez a tradicionális vendéglő, mely 1910-ig Teller Vilmos tulajdonában volt. Ezt követően négy évtizeden keresztül Sipos Benő és családja járt kedvében Terézváros polgárainak, melyet a falakon most is látható tabló a törzsasztalok vendégeiről is bizonyít. A vendéglő ma Budapest egyik legkedveltebb helye, ahol megfordult már a város talán összes ismert művésze, politikusa, sportolója és üzletembere.”
2013. második felében amolyan, a felújított pince megnyitójával is egybekötött Gere Attila borvacsorán vettem részt a Haxen király Étteremben. A háromszintes hely hosszú éveken át sörözőként, a csülkök, és más embert próbáló ételek forrásvidékeként élt, és él mind a mai napig a köztudatban. A pince új stílusa azonban igazán figyelemre méltó elmozdulást jelez ettől a jól bejáratott iránytól.
A borvacsora ételei igencsak elütöttek attól a sztereotípiától, ami a Haxenről bennem is élt. Lássunk hát néhány ételt közelebbről is.
A Haxen Király igazán kitett magáért ezen a Gere borvacsorán, amiről összességében csak jót tudok mondani. Az új dizájn különösen megkapó és láthatólag a konyha is képes a változásra. Érdemes kipróbálni.
- Utószó: Az elmúlt évek legjobb pájsliját (szalontüdő) idén (2013) a Haxen Király Étteremben ettem.
VÉLEMÉNYED VAN? ÍRD MEG!