A JÉZUS SÜTEMÉNY sokfelé népszerű mazsolás sütemény. Hogy miért éppen ez a neve, ma már pontosan meg nem mondható. Nyilván köze van hozzá, hogy karácsony tájékán készítették, készítik. Fő komponense a mazsola, amit, ha kedvünk van, tovább gazdagíthatunk, például datolyával, aszalt gyümölcsökkel is.

Jézus sütemény

  • Hozzávalók:
  • 1 csésze mazsola
  • ½ csésze olívaolaj
  • 1 ½ csésze víz
  • 1 csésze cukor
  • 1 ½ csésze. liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • ½ teáskanál só
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál szegfűszeg

Elkészítése: Keverjük össze a mazsolát, az olívaolajat és 1 csésze vizet, majd a keveréket forraljuk fel. Ezután csökkentsük a hőt és a mazsolát lefedve, lassan pároljuk 5 percig, majd vegyük le a tűzről. Amíg a mazsola hűl, melegítsük elő a sütőt 175°C hőmérsékletre. Libazsírral kenjünk ki egy tepsit. Szitáljuk össze a száraz hozzávalókat, üssük a tojást a közepébe,m öntsük hozzá a fennmaradt ½ csészényi vizet és az időközben lehűlt mazsolás folyadékot. A tésztát öntsük a tepsibe és süsük 35-40 percig. Vágjuk felé és tálaljuk. Boldog karácsonyt!

Csíki Sándor♣