TOP 20 ÉTTEREM 2013 – Megjelent a Dining Guide Top LISTA, Gasztronómia 2013 STREET FOOD kiadványa. A TOP 20 hazai éttermének sorrendje igazán nagy meglepetést nem okozhat azok körében, akik figyelemmel kísérik a hazai fine-dining világot, s persze még el is jutnak az említett éttermekbe, vagy legalább egy-kettőbe. „Több mint 30 tematikus toplista segítségével bejárjuk a hazai utcákat,
gyros-ozókat számolunk, a Józsefvárosi piac és a raktároldal legtitkosabb pontjai sem maradnak rejtve, top séfekkel fánkot és lángost gondolunk újra, csúcséttermek konyháin hamburgerezünk, majd miután jóllaktunk, repülőre szállunk, hogy meg se álljunk a föld legtávolibb pontjáiig.” – írják a kiadvány ismertetőjében.
TOP 20 lista
- Costes, Budapest (1 Michelin-csillagos)
- Onyx, Budapest (1 Michelin-csillagos)
- ZONA, Budapest
- Csalogány26, Budapest
- Fausto, Budapest
- Nobu, Budapest
- Mák, Budapest
- Bock, Budapest
- 67, Székesfehérvár
- Arany Kaviár, Budapest
- Borkonyha, Budapest
- Salon, Budapest
- Olimpia, Budapest
- Alabárdos, Budapest
- Cafe Pierrot, Budapest
- Kistücsök, Balatonszemes
- Rosenstein, Budapest
- IKON, Debrecen
- Anyukám mondta, Encs
- Brill, Békéscsaba
Gratulálok az éttermeknek köztük számos jó ismerősömnek, s persze a Dining Guide-nak is, a színvonalas kiadványért!
A hiba nálam van! Ha egy füzet címlapján a legnagyobb betűkkel azt látom kiírva, hogy „LISTA”, meg, hogy „STREET FOOD”, sok minden jut az eszembe, de nem a „fine dining”! A bemutató szöveg kissé helyre teszi a gondolataimat, majd jön a „Top 20”-as lista, ami megkavar: ez most street food, vagy fine dining? Félek, a street food nálunk ma nem több, mint hívószó, ahogy az én időmben a „twist” volt, pulóvert, szoknyát, táskarádiót, szendvicset, üdítőt próbáltak ránk tukmálni a névvel.
A kiadvány rendszeresen megjelenik. Idén a Street Food kiemelt kategóriaként szerepel a listák között.