A NEW YORK PALOTA ad otthont annak a március 20-án megrendezésre kerülő borkóstolónak, melyen a badacsonyi borászok személyesen kínálják a borvidék 150 borát a szakmai partnerek, valamint a nagyközönség részére. A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület szervezésében, immár második alkalommal érkezik – a Badacsonyi Régiójáró busszal – Budapestre a több szempontból is különleges Badacsonyi

Borvidék 30 borászata, hogy a fővárosi közönség első kézből, a helyi termelők által ismerhesse meg a borvidék jellegét. Az itt termő borok különleges zamatát az egykori vulkánokból itt maradt bazaltkúpok kedvező talaja és persze a Balaton adja, amelynek tükre  nap sugarát megsokszorozva veri vissza.

A borkóstoló élményét a patinás helyszín, valamint a borászok személyes jelenléte fokozza. Kitűnő alkalom ez, hogy az érdeklődők megismerhessék a helyi termelőket, a borász szakma kiemelkedő képviselőit, kérdéseikre közvetlenül tőlük kapjanak válaszokat. A kisebb borászatoktól a legnagyobbakig, kézműves termelőktől a nagy pincészetekig mindenki jelen lesz, hogy az általuk kínált válogatott borok kóstolása, és a velük való beszélgetés által elevenedjen meg a Badacsonyi Borvidék hangulata. A rendezvény kiemelt fajtája a “Badacsonyi Szürkebarát”, melyet minden pincénél kóstolhatnak majd a látogatók, de bemutatkozik a “Kéknyelű”, az őshonos badacsonyi szőlőfajta is.

14-16 óráig a szakmai partnereket várják, de a délután folyamán (16 és 20:30 óra között) minden borszerető részt vehet az exkluzív kóstoláson, mindössze 3900.- forintért.

(A sajtóanyag alapján: Csíki Sándor♣)