DINING GUIDE – ÉV ÉTTERME 2012 ünnepélyes díjátadó gálaest, február 18-án, hétfőn este. Kiderül, hogy melyik étterem kapja a 2012-es Év Étterme, Friedrich Wilhelm Raiffeisen – Dining Guide díjat, valamint több különdíjat is. Tavaly (2011) először adták át a Közép- és Kelet Európai régió legjobbjának járó nemzetközi díjat is, a CEEFood Award-ot. A díjátadás után, top séfek éttermük legjellemzőbb fogásaiból kínálnak kóstolót.
- Az Év Étterme a COSTES.
- Az Év Kedvenc Vidéki Étterme az ANYUKÁM MONDTA (Encs)
- Az Év kedvenc Budapesti étterme a ROSENSTEIN VENDÉGLŐ
- Az év séfje SZÉLL TAMÁS
Dining Guide TOP 20 éterem (2012)
- Costes (17.5 pont)
- Onyx (17 pont)
- ZONA (16.5 pont)
- Csalogány 26 (16 pont)
- Fausto’s (16 pont)
- Nobu (15.5 pont)
- Mák (15.5 pont)
- Bock (Pest) (15.5 pont)
- 67 (15 pont)
- Arany Kaviár (15 pont)
- Borkonyha (14.5 pont)
- Salon (14. 5 pont)
- Olimpia (14.5 pont)
- Alabárdos (14.5 pont)
- Pierrot (14.5 pont)
- Kistücsök (14 pont)
- Rosenstein (13.5 pont)
- IKON (13.5 pont)
- Anyukám Mondta (13.5 pont)
- Brill (13.5 pont)
(Forrás: Dining Guide)
„Az Év Étterme” cím eddigi díjazottjai
- 2012 – Costes
- 2011 – Onyx
- 2010 – Chateau Visz
- 2009 – Costes
- 2008 – Bock Bistro
- 2007 – Fausto’s
- 2006 – Lou Lou étterem
- 2005 – Fausto’s
„A Dining Guide díjátadójának történetében ez a második alkalom, hogy egy étterem duplázni tud. Ez először a hazai olasz éttermek legjobbjának, az éppen költözés előtt álló Fausto’s-nak sikerült. Nyolc évvel ezelőtt érdemelte ki az elsőt, majd 2007-ben a második elsőséget. Az első magyar Michelin-csillaggal is büszkélkedő Costes 2009-ben nyerte meg először az Év Étterme díjat.” (DiningGuide)
VÉLEMÉNYED VAN? ÍRD MEG!