METRO BORHETEK indult országszerte minden METRO áruházban,  melynek keretében a METRO október 4-ig minden pénteken és szombaton áruházi borkóstolókkal várja vásárlóit. Ennek alkalmából borkóstolóval egybekötött partnerrendezvényt tartottak a budaörsi Vevőakadémián, ahol öt neves magyar borász mutatta be pincészetük kiválóságait. Az eseményen Rókusfalvy Pál, a Rókusfalvy pincészet alapítója és a Rókusfalvy Fogadó tulajdonosa tartott előadást a borok és a gasztronómiáról.

Ezután Herczeg Ágnes borszakértő vezette be az érdeklődő partnereket és újságírókat a borprotokoll világába, emellett az Óvártej kiváló sajtjai voltak kísérői a boroknak. Ez a hír. A helyszínen az alábbi neves magyar borászok mutatták be pincészetük kiválóságait:

  • Áts Károly, Royal Tokaji Kft. Tokaj (Tokaj Hegyalja Év borásza 2006.)
  • Dr. Molnár Péter birtokigazgató, Patrícius Kft., Tokaj
  • Polgár Zoltán, Polgárbor, Villány (Év borásza 1996.)
  • Mészáros Péter, Mészáros Borház Kft., Szekszárd (Év Pincészete 2012.)
  • Lamport József, Thummerer Pince, Eger   (Év bortermelője 1995, Év Pincészete 2011)

„A hazai beszállítók egyik legnagyobb partnereként a METRO Kereskedelmi Kft. célja, hogy elősegítse a magyar szőlő- és borfajták, borászatok népszerűsítését; jelen kezdeményezésünkkel is ehhez szeretnénk hozzájárulni. Vásárlóink jelenleg kilenc hazai borvidék borait találják meg az áruházakban, ahol a hét minden napján képzett sommelier-ek segítik őket a választásban” – mondta Haász Ákos, a METRO Kereskedelmi Kft. gasztronómiai vevőcsoport menedzsere.

(A sajtóanyag alapján: Csíki Sándor♣)