A JAGUAR CUP OF NATIONS 2012 lovaspóló versenyt a Magyar Polo Club és gróf Almásy Antal a Hazai Lovaspóló Szövetség főtitkára szervezte. A rendezvény támogatója, a British Automotive Hungary Kft, a Jaguar, Land Rover és Range Rover  modellek kizárólagos forgalmazója hívott meg Tabajdra, ahol – ki gondolta volna – nagyszerű lovaspóló pályák szolgálják ezt a

sportot, amelyről túl sokat ugyan nem tudtam, ám a rekkenő hőség (39°C, 102F) ellenére is igen élvezetesnek találtam, már csak azért is, mert a vendéglátók remek körülményeket teremtettek. Ahogy a játékot folyamatosan követő szakkommentátor elmondta, ha az atlétika a sportok királynője, akkor a Perzsiában több ezer éves múltra visszatekintő lovaspóló minden bizonnyal a sportok királya.

  • A lovaspólót 300 láb hosszú és 160 láb széles pályán játsszák és 16 országban mindezt professzionális szinten, igazolt játékosokkal. Valamikor olimpiai sportágnak is számított. A lovaspóló sztárja jelenleg Argentína, ahová brit telepesek vitték be a játékot, s már 1875-ben hivatalos játékot rendeztek. Az ember hajlamos az afgán birka-, vagy kecskeráncigálós nemzeti sportra, a buzkashi nevű lovas játékra is gondolni, ha lovaspólót lát, de azért ez ettől jóval európaibb, mint azt könnyű belátni. (A nyugat-kínai, jak háton játszott buzkashiról már ne is beszéljünk.)

A Jaguar Cup of Nations 2012 képekben

Négy-négy játékos és középen a két bíró

Jaguar Cup of Nations 2012: akár máshol is lehetne...

Oxidálódnak a húsok

Pármai sonka és dinnye

Lazac, mozzarella, paradicsom, olívabogyó, szilva, májas puffancska, amit a tányéromra tettem.

Jaguar Cup of Nations 2012, Tabajd

Jaguar Cup of Nations 2012, Tabajd

Jaguar Cup of Nations 2012, Tabajd

Jaguar Cup of Nations 2012, Tabajd

A Jaguar Cup of Nations 2012 lovaspóló döntőn ( Tabajd)

Csíki Sándor♣