A GOURMET FESZTIVÁL 2012 szombati napja megszülte a minden ízében vállalható, gourmet birkapörköltet is. Ez a birkapörkölt a birka minden ehető, s ízt adó részeivel, gyomrával (pacal), tüdejével, májával, fejével, agyával együtt főzve, selymes szafttal készült, ahogy bármikor megenném. Lám, így is lehet készíteni, s Csontos György karcagi birkapörköltfőző pásztor (a képen), s társa a Magyar Gasztronómiai Egyesület kérésére a birkapörköltet így is készítette az MGE tagjainak és támogatóinak.

Gourmet birkapörkölt, képekben elbeszélve

A pásztorok: Csontos György és társa. Középen a főzés szervezője: Molnár B. Tamás (Gault&Millau, MGE)

Készül a birkapörkölt a birka minden alkatrészével, húsával, tüdejével pacaljával

A kettéhasított birkafej fűszerezve, összekötözve újra a birkapörköltbe kerül majd

A birkafej a hús tetején

A hagyma csak most, s nem az elején került a készülő birkapörkölthöz

Az őrölt pirospaprika is ráért

Az ötéves birkából készített birkapörkölt, a'la Csontos György karcagi pásztor

A birkapörköltben főtt birkaagy is hamar elfogyott

A közönség, s más képek

Wolf András (Salon Étterem), Bíró Lajos (Bock Bistro), Moórné Somogyi Veronika (Kakas Étterem) és Takács Lajos (Olimpia Étterem)

Ez is a Gourmet Fesztivál 2012. (Molnár B. Tamás, Csapody Balázs, Bíró Lajos, mások a képen)

Laczó Csaba (Spazio Caffé Manuel), Jamie Oliver és a karcagi birkapörköltfőzők

Vajda Péter kritikus és Csontos György pásztor, kalapban

Csíki Sándor♣