A GOURMET FESZTIVÁL 2012 szombati napja megszülte a minden ízében vállalható, gourmet birkapörköltet is. Ez a birkapörkölt a birka minden ehető, s ízt adó részeivel, gyomrával (pacal), tüdejével, májával, fejével, agyával együtt főzve, selymes szafttal készült, ahogy bármikor megenném. Lám, így is lehet készíteni, s Csontos György karcagi birkapörköltfőző pásztor (a képen), s társa a Magyar Gasztronómiai Egyesület kérésére a birkapörköltet így is készítette az MGE tagjainak és támogatóinak.
Gourmet birkapörkölt, képekben elbeszélve

A pásztorok: Csontos György és társa. Középen a főzés szervezője: Molnár B. Tamás (Gault&Millau, MGE)
A közönség, s más képek

Wolf András (Salon Étterem), Bíró Lajos (Bock Bistro), Moórné Somogyi Veronika (Kakas Étterem) és Takács Lajos (Olimpia Étterem)
Üdvözöljük a Smithsonian Intézettől,
Idén nyáron, a Washington D.C.-i Smithsonian Intézet kulturális fesztiválján a hagyományos magyar kultúra lesz az egyik téma. Korulbelul 100 magyar resztvevo fog D.C.be utazni , ezek kozott a Csontos csalad Karcagból (ifj es id. Csontos György, Csontos Péter). A Karcagi birka pörköltről fognak bemutatót tartani a National Mall-on.
Gasztronómiai kutatásaim során találtam rá erre az oldalra. Nagyon tetszenek a képek és, ha szabad, lehet hogy fel akarnánk őket rakni a Smithsonian programismertető honlapjára. Szívesen említenénk meg a nevét annak aki ezeket a fotókat készítette és vissza-linkelnénk a blog honlapjára.
Kérjük tudassa meg velünk hogy ez rendben van e Önökkel.
Köszönöm szépen,
Kedves Lili!
A fotókat én készítettem.
E-mail: info@foodandwine.hu
Üdv:
Csíki Sándor