A GOURMET FESZTIVÁL 2012 a Millenárison nagyszerű időjárás mellett zajlik. A csúcsgasztronómia világának ez a fesztiválja láthatóan vegyes megítélést vált ki, legalábbis, ami az árakat illeti, ám az itt megjelenő árak az éttermek árainak tükörképei, amihez a beszerzett alapanyagok minőségarányos árai is hozzájárulnak. A százszámra szervezett fesztiválok sorában ez a kevesek számára napi hozzáférhetőségű fine dining világába adhat betekintést, tapasztalatom szerint 500-1500 Ft/adag árakon. A boroknál azonban akár a 3000 Ft/dl is előfordulhat, mint a csúcsborok közé sorolódó Bock, Capelle Cuvée esetében.
Lássuk, hát – a teljesség legcsekélyebb igénye nélkül – hogy pénteken miféle képeket készítettem (elnézést attól, aki most kimaradt):

Gere Andrea és Pauli Zoltán. Amit ettem: Érlelt "marhaoldalas-szték" sváb supfnudlival, verjus-mártással

Péntek délutánig már ennyien (71) szerették volna megtudni az Anyukám mondta tésztájának receptjét...

Ruprecht László (Chianti, Veszprém). Amit ettem:Füstölt-grillezett kacsamell rántott fügezselével, szarvasgombás karalábészósszal

Sovák Zoltán (Walter Vendéglő, Perbál). Amit kóstoltam: Levendulás rántott papszelet vargányás burgonyapürével, zöldborsos tejföllel

Wolf András (Salon Étterem, New York Palace), Amit kóstoltam: Egresleves rozmaringos friss kecskesajttal, Kacsasült káposztás cvekedlivel, Eperbodza, Rebarbaraszörp

A Rosenstein is a Gourmet Fesztiválon. Amit kóstolni fogok: Ricset töltött libanyakkal, füstölt fürj tojással

Balra: Molnár B. Tamás (Gault&Millau, Bűvösszakács), középen: Takács Lajos Olimpia), jobbra: Litauszki Zsolt (21, Pest-Buda)
- Mára ennyi fért a beszámolómba. Számos barátomról, akik pénteken voltak a Millenárison, nem készült kép, mert ritka kivételként, nem volt nálam a fényképezőgépem. Ma birkafőzés lesz. Érdekel az is és Rosensteinéknél a sólet kisöccse, a ricset is tervbe van véve.
VÉLEMÉNYED VAN? ÍRD MEG!