A Magyar Gasztronómiai Egyesület negyedik alkalommal hirdette meg „Hagyomány és evolúció” elnevezésű csúcsgasztronómiai versenyét hivatásos szakácsoknak. A verseny 2012. februári döntőjének a budaörsi METRO Vevőakadémia ad otthont. A döntőbe tizenhárman jutottak, két csoportba sorolva. A témák a csirke és a hal.

A témák:

  • 1 csirke és belsőségei 7 adagra elkészítve 2 garnírunggal  (5 tányér a zsűrinek, 1-1 tányér fotózásra, illetve kiállításra) a 1,5-1,6kg súlyú szárnyast a METRO biztosítja.

Tanyasi csirke

  • 1,7-2,5 kg élősúlyú ponty 7 adagra elkészítve, 2 garnírunggal. A versenyzők maguk is beszerezhetnek kiemelkedő minőségű pontyot, de a METRO biztosít mindenkinek megbízható minőséget a Hortobágyi Halgazdaságból.

A versenyzők:

  • Fodor Sándor (Onyx étterem, Budapest)
    Győrffy Árpád (Baldaszti’s, Budapest)
    Krámer László (Alabárdos étterem, Budapest)
    Moórné Somogyi Veronika (Kakas étterem, Pestszentimre)
    Moór László (Kakas étterem, Pestszentimre)
    Domján Richárd (Bock Bisztró, Budapest)
    Barhó Szabolcs (Borkonyha étterem, Budapest)
  • Horváth Szilveszter (La Maréda, Győr)
    Melichár Zsolt (Alabárdos étterem, Budapest)
    Bernáth Dániel (U26, Budapest)
    Kis Sándor (Kereskedőház, Szentendre)
    Ádám Csaba (Kereskedőház, Szentendre)
    Galgóczi Gábor (Onyx étterem, Budapest)

Cseh János és Bíró Lajos

Hagyomány és evolúció verseny 2012, METRO Vevőakadémia - Látványkonyha

A zsűri:

  • Bíró Lajos, Cseh János, Stefan Gebhardt, Litauszki Zsolt, Christian Meyer, Molnár B. Tamás, Pethő Balázs, Segal Viktor, Erik Schröter, Takács Lajos, Vomberg Frigyes, Várvizi Péter.

Molnár B. Tamás (A háttérben, jobbra: Cseh János, Segal Viktor)

Nyíri Szása, Takács Lajos, Vomberg Frigyes, Litauszki Zsolt és Molnár B. Tamás

Bíró Lajos Lajta sajtos, kolbászos melegszendvicsét esszük (A képen balról: Várvízi Péter, Bíró Lajos, Erik Schröter, Stefan Gebhardt, Cseh János. A háttérben Takács Lajos)

Az eredmény:

  1. Horváth Szilveszter (La Maréda, Győr)
  2. Fodor Sándor (Onyx étterem, Budapest)
  3. Galgóczi Gábor (Onyx étterem, Budapest)
  4. Barhó Szabolcs (Borkonyha étterem, Budapest)
  5. Moórné Somogyi Veronika (Kakas étterem, Pestszentimre)
  6. Győrffy Árpád (Baldaszti’s, Budapest)

Csíki Sándor♣