„SZERETETTEL MEGHÍVJUK ünnepélyes gálaestünkre, ahol kiderül, melyik étterem kapja a 2011-es Év Étterme, Friedrich Wilhelm Raiffeisen – Dining Guide díjat, valamint több különdíj is gazdára talál.” – szól a Dining Guide invitálása, majd a meghívó így folytatódik: „Idén először adjuk át a Közép és – Kelet Európai régió legjobbjának járó nemzetközi díjunkat, a CEEFood Award-ot. A díjátadás után hazai és külföldi top séfek éttermük legjellemzőbb fogásaiból kínálnak kóstolót.”

Az „Év Étterme Díjátadó Gálára” ma, 2012. január 19-én, csütörtökön este, a Sofitel Hotel Chain Brige-ben kerül sor, s természetesen beszámolok róla, ahogy azt szoktam.

Bíró Lajos is mond valamit, érdemes is figyelni arra, hogy mit, még ha abban vitatkoznék is vele, hogy nem érdemes egy-egy ételt hosszabb időn át étlapon tartani, ahogy azt például Paul Bocuse is teszi és még sokan mások (nagyok!), szerte a nagyvilágban. Az állandóság és a változás harmóniája bizony együttesen teszik széppé a világot. Még egy étlapot nézve is.

Csíki Sándor♣