„BORÁSZOK mesélnek boraikról, életükről, Cseh Gábor pedig a Spiritus Primus pálinkafőzde filozófiájáról és törkölypálinkáiról. Az ételek ízét pedig nemes gyümölcspálinkák gazdagítják. Egy este sok színes képpel és a Csík Zenekar zenéivel körítve a háttérben. Kettesben vagy barátokkal – mindenképpen az ősz egyik legizgalmasabb vállalkozása!” – szólt az idézett anyag, amit Erdei Tünde állított össze. A szeptember végén a Sas utcában (Sas Center) tartott eseményre úgy mentem el, hogy borkóstoló. Aztán hamar kiderült, hogy vacsora is.
Tétováztam ugyan, hogy maradjak-e, de barátok között éreztem magam, ezért maradtam, s szokás szerint nem is bántam meg. Az est valamennyi borász, pálinkász szereplője jeles egyénisége a szakmának. Pók Tamásról írni készülök, így külön is jó volt, hogy újra találkoztunk.
Cseh Gábor borász/pálinkásszal is mindig akad miről szót váltani, Orbán Gergely egyénisége is megragadó, ahogy a Dereszla kereskedelmi vezetője, Csákvári László is.
A vacsora ételei, italai
Aperitivek: Orbán Pincészet Badacsonyi törkölypálinka 2010 és Badacsonyi Chardonnay Kőtenger 2009
-
Bor: Dereszla Tokaji Dorombor 2010
-
Étel: Birspálinkás olíva tapanád és meggypálinkás pisztráng-pástétom magvas házi cipócskákon
-
Bor: Orbán Pincészet, Badacsonyi Chardonnay Battonage 2009
-
Étel: Szezámos sültpaprika krémleves fahordós érlelt almapálinka cseppjeivel
-
Bor: Dr.Pók amás, Egri Rosé „Kilenctíz”
-
Étel: Pirított kacsamell csíkok háromszín salátaágyon balzsamecetes mézes-ágyas szilvapálinkával
-
Bor: Dr.Pók Tamás, Négykezes 2009
-
Pálinka: Dr.Pók Tamás, Egri törkölypálinka Pjados 2010
-
Étel: Gyöngyhagymás zsenge bárányragu polentával
-
Bor: Dereszla, Tokaji Aszú 2005
-
Pélinka: Dereszla, Tokaji Aszútörköly pálinka 2009
-
Étel: Pálinkás kuglóf aszúhabbal
VÉLEMÉNYED VAN? ÍRD MEG!