A PISZTRÁNG kiváló, s már máskor is esett róla szó, mert egyszerű, jó, és gazdaságos. Grillezni sem bonyolult, bár vigyázni kell, hogy a bőre  le ne ragadjon és ne szakadjon szét, ha ez persze szempont. Ha mégis így történik, akkor ajánlott a grillezett pisztrángos szendvics, amely pazar választás kánikulai meleg napokon, némi fröccsel, könnyű, illatos, gyümölcsös, száraz fehérborral kísérve.

A pisztrángos (halas) szendvics elkészítése olyan egyszerű, hogy különösebb receptleírás nem is szükséges hozzá. A képek (remélhetőleg) magukért beszélnek.

Bazsalikom

Pisztráng (Oncorhynchus mykiss) bazsalikommal, olajjal

A  halat sózzuk, bazsalikomot (rozmaringot, stb) teszünk a hasába, s ecsettel szépen beolajozzuk a bőrét

Pisztráng (Oncorhynchus mykiss) grillezésre előkészítve

Pisztráng (Oncorhynchus mykiss) a grillben

A friss, olaszos kenyérre majonézt kentem (szeretem a majonézt), citrom is akadt a közelben, és a majonézzel megkent kenyérre került a grillezett pisztráng húsa bazsalikomostól. Ízlés szerint sózhatjuk, frissen őrölt borssal is fűszerezhetjük, citromot, olívaolajat csorgathatunk rá, napérlelte paradicsom karikája is kerülhet a hal alá, s akár jégsalátából is készülhet mellé egyszerű saláta, mint Sorrentoban ettem. A szendvics mellett akadt garnéla is az asztalon.

Grillezett pisztrángos szendvics, bazsalikommal

Csíki Sándor♣