A HOTEL WELLAMARIN 2011. július elsején nyitott Zamárdi központi helyén, közvetlenül a Balaton partján, ragyogó kilátással Tihanyra. A Wellamarin a párját ritkító méretű szabadstrandra is nyitottan szolgálja vendégeit. Hivatalos voltam a megnyitóra magam is, majd augusztus huszadikának napsütéses, ünnepi hétvégéjén vendégként is alkalmam volt meglátogatni a hotelt. A következő képes beszámoló leginkább kellemes meglepetésemet hivatott kifejezni.

A megnyitó

A július elsejei megnyitó, mint a megnyitók általában, a ház bemutatását és egy fogadást jelentett. Itt sem volt másként, azzal, hogy éppen az egyik tulajdonos és vendéglátó, Kiss Kálmán kísért végig az hotelon, bemutatva a valóban elegáns és tágas szobákat, igényes tereket, melyeket a Fheng-shui elvek szerint rendeztek be. Ilyet már máskor is hallottam, ám itt végre a gyakorlatban megvalósítva is láttam. Egy wellness hotelban engem különösen a wellness részleg érdekel (na és a konyha), ám abból is akad kényeztető, elegendő.

Hotel Wellamarin (Zamárdi), belső medencék, élményfürdő

  • A hotelban beltéri és kültéri élménymedence napozóterasszal, finn szaunák, infraszauna, merülő medence, gőzkabin, jégbarlang, caldarium, tepidarium és masszázs áll a vendégek rendelkezésére. (Én ezek közül augusztusban csupán a külső medencét vettem igénybe, de a többi is imponáló.) A szabadidős ajánlatok közül fallabda és bowling pálya, fitness és aerobik terem, játékterem, valamint gyermek játszóház biztosítja az aktív kikapcsolódást. A szálloda egy 150 és egy 120 fős konferenciateremmel is rendelkezik.

Hotel Wellamarin (Zamárdi), külső medence a Balaton felett (a megnyitó napján)

  • Egy hotelban az ételek, az étkeztetés a szolgáltatás természetes részét képezik. Ez célkitűzéseiben, ambícióiban részben más jellegű megközelítést igényel, és más elbírálásra vár, mint egy önmagában létező étterem esetében. Mindemellett egy hotel konyhája, és természetesen a személyzete, séfje, meghatározó szerepet játszik akkor, amikor a helyről véleményt alkotunk. A Hotel Wellamarin séfje Kostyál Gábor, helyettese Szűcs László és a tapasztaltak szerint jól végzik munkájukat.

Hétvége a Hotel Wellamarinban

Hovány Márton barátom volt az, aki kitalálta, hogy augusztus 20-án menjünk a Hotel Wellamarinba. Mentünk. A szobák ismerősek voltak már a megnyitóról is. Mindahány kényelmes, tágas, elegáns, Balatonra néző.

Hotel Wellamarin (Zamárdi)

Érkezés után a hotel strandra nyitott teraszán kezdtünk, ahol a tulajdonosakkal is találkoztunk, akiket sokan ismerhetnek még előző sikeres vállalkozásaik idejéből is.

Kiss László és Kiss Kálmán a Wellamarin Hotel (Zamárdi) tulajdonosai

A Wellamarin Hotel terasza, a Zamárdi szabadstrand felől nézve

Élet a Hotelben

A wellness hotelben töltött hosszú hétvége a medence mellett, a Balaton-parton, a az étkezőasztalnál zajlott.

  • Tettünk ugyan egy próbálkozást a Balatonboglári Szüreti Fesztivállal is, ám az visszatérésre csábító tapasztalatokkal nem gazdagított. A jövőben inkább kihagyjuk, olyannyira zsúfolt és vásári volt.

A következőkben néhány kulináris villanás arról, hogy mire is képes a Hotel Wellamarin. Az este során Marci barátom elkészíttette egyik kedvencét a libamájas steaket vargányás szélesmetélttel. Remekül elkészített, éppen kedvem szerinti vastagságú, sütöttségű steak volt. Emlékezetes. A steakhez jóféle borok is társultak a Balaton partjáról, Villányból és Szekszárdról.

Argentin steak, libamájjal

A steak jó volt, ám másnap kecske és birkapörkölt is készült. A kecske sokak számára idegen, miközben jó alapanyagból megelőzheti a birkát. A pörköltet Kostyál Gábor készítette, s olyan lett, amilyen házias ízekkel az ember vendéglátó helyen csak elvétve találkozik, pedig ennek alapkövetelménynek kellene lennie országunk minden táján, legfőképpen az Alföldön, ahol ugyancsak kutatni kell az jó étterem után, ha birkára támad gusztusunk, a kecséről már nem is szólva, mert az bizony végképp ritkaság.

Kecske és birkapörkölt (Hotel Wellamarin, Zamárdi)

Augusztus 20-án a balatonparti teraszon grill ételek is készültek és élő zene is szólt, ami nagy közönséget vonzott a nemrég nyílt hotelhez.

Grill terasz (Wellamarin Hotel, Zamárdi)

  • A Wellamarinnal igazán figyelemre méltó hotel nyílt meg Zamárdiban, amit a vendégek láthatóan hamar fel is fedeztek. Kellemes benyomásokkal és élményekkel indultunk haza. Barátságos légkör, vendégszeretet, jó ételek, balatoni nyár, vízpart, napsütés, wellness. Az élet szép is tud lenni – különösen egy ilyen helyen.

Csíki Sándor♣