A BUDAI GOURMET fesztivált idén már a Sziget Szervezőiroda jegyzi. A korábbi rendező, Haris György inkább a golfozás mellett döntött, s talán neki volt igaza, bár az is biztos, hogy a jól kitalált rendezvény iránti érdeklődés továbbra is jelentős, így a látogatók részéről a sikert bizonyára nem fenyegeti veszély. Ambíciózus céljait Gerendai így fogalmazta meg:

„Nem kisebb célt tűztünk ki magunk elé, mint, hogy a gasztronómiai rendezvénypiac legszínvonalasabb és legjelentősebb rendezvényévé tegyük a Budai Gourmet-t. Azt szeretnénk, hogy ez legyen a gasztro-rendezvények rendezvénye, egyfajta eszenciája a többi eseménynek. Mutassuk be minden területről a legjobbakat, legyen a minőség az elsődleges hívó szó, ennek érdekében megnégyszereztük az eddigi költségvetést és megdupláztuk a közreműködők számát.”

Gerendai, a Michelin-csillagos Costes tulajdonosaként is beleásta magát a vendéglátásba, s úgy tűnik, hogy elkötelezett harcos vált belőle:

„Gasztroforradalom zajlik Magyarországon és a legnagyobb kihívást az jelenti, hogy mekkora tömegeket sikerül a forradalom mellé állítani, hiszen a kínálat, megfelelő mértékű kereslet nélkül nem tud fejlődni.”

Kétségtelen, hogy az ízlés formálása nem egyszerű dolog, s nem nélkülözi az összefüggések kusza hálóját sem.

„Bár a hazai kínálat és az általános gasztro-kultúránk néhány év alatt többet fejlődött, mint előtte évtizedeken át, sajnos a többség fejében még mindig a mennyiség fontosabb a minőségnél”

A megújult Budai Gourmet igyekszik bebizonyítani, hogy van tömeges érdeklődés a minőségi vendéglátás és gasztronómia iránt.

Mindenből a legjobbat szlogennel kezdtünk neki rendezvény megújításának, azonban tisztában vagyunk vele, hogy a jó, vagy a legjobb, egy szubjektív kategória, ezért első körben felkértük a legnevesebb és legelismertebb hazai szakértőket, hogy legyenek a segítségünkre a résztvevők kiválasztásában.”

A sajtóanyag szerint: „A hazai rendezvények közül egyedülálló módon, a Budai Gourmet rendezvényre csak szakmai előzsűrizés és meghívás útján lehet bekerülni. A látogatók tehát, a szakértők által elvégzett minőségi szelekció után kapnak ízelítőt, a kereskedelmi forgalomban beszerezhető legjobb termékekből, a pezsgőktől az ásványvizeken át, a kávé és tea különlegességekig.”

A Budai Gourmet a második napjától, június 3-án 12 órától nyitott a nagyközönség előtt, s onnantól három napon át, igazi kulináris kaland és vásári hangulat vár mindenkit a Millenáris parkban, ahol minden megkóstolható és megvásárolható lesz. A belépőjegy 2900 Ft fejenként és naponta, amely magába foglal egy kóstoló poharat és egy Fesztivál Kártyát, amely a Budai Gourmet a kizárólagos fizetési eszköze. A kártya a rendezvény számos pontján készpénzzel vagy bankkártyával feltölthető, az egyenleg minden terminálon ellenőrizhető és a kártyán megmaradó egyenleg, a rendezvény végéig visszaváltható.

A rendezvényen két színpadon is zajlanak majd szakmai bemutatók, előadások, amelyek részletes programja és a résztvevő partnerek listája, megtalálható a rendezvény honlapján.

Csíki Sándor ♣