A MARATONI FUTÁS a kivételes sportemberek sportja, gondoltam eddig, aztán ma rájöttem, hogy ilyen kivételes emberből jóval több is akad, mint előzetesen feltételeztem. Délelőtt a Kossuth téren gyülekeztek a K&H Olimpiai Maraton Váltó résztvevői és nézői. 1165 három és hatfős csapat és az egyéni indulók, összesen legalább 5000 futó, de lehet, hogy több is indult.

Futott Király Júlia az MNB alelnöke, és futott Kovács „Kokó” István és Kammerer Zoltán is, ahogy megannyi más sportoló és civil, tűzoldók és bankárok, a média képviselői az egész országból. S persze a Külügyminisztérium csapatai sem maradtak ki, ahogy az uniós elnökség kommunikációjáért felelős személyek is jelen voltak, mint Bakos Piroska az uniós elnökség szóvivője, vagy Dr.Urkuti György EU-szakíró, aki az uniós elnökség honlapszerkesztő csapatában futott nagyszerű időt. A maratonon a Német Nagykövetség három, a holland és a román pedig egy-egy csapattal képviseltette magát. A következő képek a 2011. május tizenötödikei olimpiai Maratont mutatják.

A rajt előtti fél órában a Kossuth tér a Parlamenttel.

Bemelegítés zenére.

Bakos Piroska, az uniós elnökség szóvivőjének rajt előtti beszéde.

Elindult a mezőny. A kép a rajtpisztoly eldördülése után 1 perc 14 másodperccel készült. Az időmérés egyénileg, chip segítségével történt, így mindenki megtudhatta az eredményt.

Az elsőként érkező futó (aki ismeri, írja be a nevét, mert megérdemli) alig több, mint 24 perc alatt futotta le a 7 kilométeres távot.

Érkeznek a többiek is, még hosszú ideig.

Berényi János (KÜM) a futása után. Ideje 34 perc.

Bakos Piroska és Dr.Urkuti György, aki ekkor már lefutotta a hét kilométert. Ideje 32 perc 28 másodperc volt, ami 13 km/óra átlagsebességnek felel meg – hét kilométeren keresztül.

Soha nem késő elkezdeni. Karcsi bácsi immár a sokadik maratonon ér célba.

Csíki Sándor♣