A VinCE, Közép-Európa igazán profi nemzetközi boreseményeként jól startolt, s tartja, sőt, talán még fokozta is az iramot. A rendezvény honlapját meglátogatva vonzóbbnál-vonzóbb programajánlatokkal találkozhatunk. A március 19-20-ai eseményen három csoportból meghívott vendégek sora jelenik meg. E három csoport tagjai, a Decanter sajtóanyagát idézve: „1. Elismert topszakértők, akik majd előadnak a VinCE előadásain és utána publikálnak, 2. Újságírók, akik kóstolnak és részt vesznek a magyar fajtákról szóló programokon – hogy aztán élményeikről publikáljanak. 3. Neves borvásárlók, akik a kóstolás után remélhetőleg magyar borokkal bővítik portfóliójukat.
MASTER of WINE
„A Master of Wine Intézet a világ legkomolyabb borműhelye. Az MW-diploma a legnagyobb presztízsű végzettség egy borértő számára, jelenleg mindössze 288 MW van a világon. A VinCE 2011-en egyszerre 7 MW lesz jelen, ilyen koncentrációban Magyarországon még soha nem fordultak elő! Jelentőségük óriási, nemcsak briliáns tudásuk és ebből következő előadásuk miatt, hanem azért is, mert mindannyian számos fórumon publikálnak, véleményük jelentős hatással van hazájuk közvéleményére.”
S, hogy megkönnyítsem a dolgom, ismét idéznék a ViNCE 2011 anyagából:
A nagy sikerű VinCE 2010 boresemény után 2011 márciusában ismét a boré lesz a főszerep az ötcsillagos Corinthia Hotel Budapest épületében, Budapest szívében. Két napon át a világ sztárszakértői kóstoltatják a világ csúcsborait: itt lesz Kalifornia legendája, az évezred pezsgőjét alkotó champagne-i ház képviselője, Chile legnagyobb presztízsű borászata, a londoni Master of Wine Intézet (a „borvilág jediképzője”) elnöke és jónéhány mestere, kóstolható lesz Bordeaux arany árában mért folyékony aranya, a napfényes Andalúzia pompás sherry borai, de a pálinka szerelmesei is megtalálják a csupa gyümölcs párlat legszebbjeit. A mesterkurzusok és workshopok után délután
- 120 hazai és környékbeli csúcsborászat kínálja legjobb borait.
- 3000 borimádó lehet részese az élménynek
- 120 csúcsborászat borai kóstolhatók szabadon, korlátlanul
- 20 mesterkurzus és workshop a világ top boraival
- 2 teljes nap a bor jegyében.
- Jegyek 5500 forinttól.
A következő fejezetben idézettek különösen elnyerték a tetszésem…
Szavazza be kedvenc pincéjét a VINCE 2011-re
A március 19-20-i VinCE boreseményen két kóstolóval is szeretnénk azokon a kispincészeteken segíteni, amelyek nem tudnak reklámra áldozni, azonban boraik megérdemlik az ismertséget.
Donald Edwards Sinclair londoni sommelier korábban a neves City-beli borétteremben, a Le Bouchonban dolgozott, most pedig a New Generation borkereskedés csapatát erősíti. A VinCE előtt kiküldünk neki tíz palack bort, amelyeket kollégái körében március 19-én 11.30-kor Londonban kóstol kollégáival, a VinCE vendégei pedig élő adásban figyelhetik a kóstolót – természetesen ugyanazon borok kóstolása közben.
Rowan Gormley szintén brit üzletember egy rendkívül kreatív kereskedelmi struktúrát hozott létre, egy olyan webshopot, ahol a vásárlók minden borról megírhatják véleményüket, így egy új tétel vásárlása előtt számtalan borbarát tapasztalata segít minket. A vásárlók ugyanakkor befektetnek kis borászatokba, akik ezt kedvező árakkal hálálják meg. A VinCE vendégei a helyszínen szavazzák meg 10 borból azt, hogy melyik kerüljön fel Gormley webshopja, a Naked Wines kínálatába.
A 10-10 bor listája az Önök szavazataiból fog összeállni! Írja meg, hogy melyik az a kispincészet, amelyik megérdemli a lehetőséget! (400 szavazat érkezett, biztosan lesz a VinCE 2011-en Szatmári, Gizella, Deé, Borbély, Bősz Adrián, Szászi Endre bor.)
A Decanter magazin sajtóanyaga alapján készített összeállítás.
Fotó: Bakos Zoltán,
Az esemény ötlete nagyon jó, üdvözlendő. Még szerencsésebb lett volna, ha egy független szervezet megrendezésében jött volna létre!
András
Tudsz mondani olyan független szervezetet, amelyik képes ezt a rendezvényt ezekkel a szereplőkkel összehozni?
S ha tudsz is ilyet, akkor még mindig kétséges, hogy mit gondolunk függetlennek, ráadásul meg tudunk-e egyezni abban, hogy valóban független. A függetlenség kritériumának legfeljebb egy legfőbb szellemi lény képes maradéktalanul megfelelni. Rajta kívül, s alatta, már senki, s semmi.
Tisztelt Csíki Sándor !
Nem ehhez a cikkhez szólnék hozzá !
Engem egy régebbi érdekelne !
Azt szeretném tudni, hogy medvehúshoz honnan lehet receptet szerezni ?
rttl: A „bear recipes” keresőszavakra találtam elég sok receptet.
Köszönöm szépen !