NOS, A TV PAPRIKA nem jó, ráadásul időnként már kezd nézhetetlen lenni. Mi a baj a TV Paprikával? Leginkább az, hogy egyenetlen színvonalú, s esetenként kimondottan ‘”gáz”, ami ezen a csatornán megjelenik. Vannak-e jó műsorai a TV Paprikának? Hogyne, miért ne lennének. Ilyen például a Csiszár Jenő közreműködésével készült műsor, amelytől kezdetben igen nagy mértékben idegenkedtem, aztán mégis megkedveltem.
Vannak-e jó műsorok a TV Paprika személyiségeinek képességeivel arányban? Nem, nincsenek olyan műsorok, amelyek a maximumot hoznák ki a TV-szakácsokból. Bede tudna-e jobb lenni? Szerintem igen. Serényi tudna-e jobb lenni? Szerintem igen. A többiek tudnának-e jobbak lenni? Szerintem igen. Akkor pedig miért nem jobbak? Talán azért,. mert senki nem várja el tőlük – csupán az olyan nézők, mint én is.
Az Elzászból érkezett Cristophe kedvesen töri a nyelvet (valószínűleg soha nem fogja megtanulni), s be is került, no, persze nem azért mert töri a nyelvet, hanem, mert főzni is tud. A többiekről nem tudok, mivel a fentebb említett okok miatt csökkentettem napi TV Paprika dózisom, s meg kell, hogy mondjam, hogy egészen jól viselem, sőt, nagyon jól. (Kik castingoltak? Tudjátok?)
Csíki Sándor♣
Lakásétterem
Bede Róbert moderátor lett
KEITH FLOYD – a stílusteremtő
LŐWY ÁRPÁD – tordai pogácsa, pecsenye és nő
SCHMITT PÁL gvajon mit eszik?
A LEVES HAZUDIK – számoljunk együtt
CHEESECAKE recept
H1N1 SERTÉSINFLUENZA – nyáron
ELHÍZÁS – a 21. század népbetegsége
BÁRÁNYCSÜLÖK
„(Kik castingoltak? Tudjátok?)”
A zsűri tagjai:
Váncsa István,
Szily Nóra,
Zsigmond Gábor,
Serényi Zsolt.
ha lehetne, kérném vissza a „gasztropuccsot” 🙂 onnantól majdnem bármit meg tudnék bocsátani, amit lead a TVPaprika…
A fordításokról: némelyik (Spektrum által szinkronizáltatott) műsor végén olyat is bemondanak a „fordította” után, hogy „szakértő Piros Christa”. Pl. Két duci, Jamie stb. Tudtommal ez a hölgy nem amatőr a témában, mégis voltak olyan pontatlanságok, hogy a hajam égnek állt.
A kamerarángást el is felejtettem! Pedig milyen mérges voltam! Kedvenc szakács, jó kaja és ilyen silány koncepció!!!! Hú, de kiakadtam! Tehát engem is írjatok fel a listára, akiket zavar.
Gasztropuccsot vissza! És a Döme étteremlátogatós műsorát is!
Halország is nagy kedvenc és az Ízes utazások (vagy mi is volt a címe annak a sorozatnak, amikor körbejárták az országot)
És Magos-Jenei minden mennyiségben!
Ja, a leggázabb Ilcsi néni volt, ha valaki még emlékszik rá….
Titáti: Az viszont biztos, hogy Ilcsi néni mondata az egyetlen, amelyre a TV Paprikából emlékszem (meg is írtam). Így hangzik: „… mert a cékla tormával jó!” Gyakorlatilag ez az egyetlen mondat hangzott csak el tőle a céklás műsorban, bármilyen irányba is kanyarodott (volna) a beszélgetés. 🙂
A félreforditások klasszikusa és egyben legirritálóbja a „naked chef” „PUCÉR SZAKÁCS”-ra fordítása. Áááááá!!!! Tudom, ez nem a tv paprika sara, de lelkesen átvette és nyomja orrba-szájba. Szivesen hátbaverném egy szívlapáttal az illető „fordítót” és addig ütném, míg meg nem jegyezi, hogy a „naked” azt is jelenti, hogy „egyszerűen”,vagy „pusztán csak”… egy szakács!! Anno a spectrumon legalább úgy fordították a címet, hogy „egyszerűen főzni”.
A másik jellemző hiba, hogy nem számítja át a fordító a farenheit fokot celsiusra, így gyakran hangzik el ilyen, hogy „tegyük a 350 fokra előmelegített sütőbe”…
Nekünk alapcsomagunk volt x szolgáltatónál (megelőzendő bármilyen műsor függőséget), és kb.két-három hónapja kivették a TV Paprikát a csomagból.
Csak szeretném követni a csatornát, mire közölte a szolgáltató, ha szeretnénk olyan csomagot, amiben benne van, akkor megszegjük a hűségnyilatkozatunkat, büntetést kell fizetnünk, sőt mindenre emelt díjat számolnak az új csomaghoz. Gondolkodóba estem, de csak szeretném követni a csatornát, nagy herce-hurca után belementünk. Azóta a kisfiamat le nem tudjuk lőni a blőd gyerekcsatornákról, én pedig hét számra nem nézem a Paprikát, mert felhígult, kevés a jó műsor, vagy akkor kevés, amikor én esetleg TV elé jutok.
A saját műsorok olyanok, mintha a szereplők unnák, vagy lassított felvételben készülnének, ezt nem értem. Ramsay és Oliver olyan tempóban nyomják, hogy izzik a képernyő. Van egy szép fiatal nő, akinek a műsora olyan, hogyha én ilyen tempóban főznék (nem méregdrága műsoridőben) akkor hetente egyszer lenne főtt étel az asztalon, blogírás pedig végképp nem lenne:-(
Én sem bántani akarom a csatornát, hanem azt szeretném, ha javulna, nem pedig romlana a színvonal. Tegnap az első gasztrobloggeres műsorról elkapcsoltunk, mert a férjem azt mondta, hogy ő ezt a nyekergést nem bírja tovább nézni…..
Ráhel szegény nagyon gáz, ő tuti, hogy valakinek az unokahúga. Halország, Olasz meló Kenyeres pajtások, Pucér szakács van azért pár nagyon jó műsor (időnként) terítéken, ilyen műsorok kellenének!
Egyébként az angolról fordított szakácskönyvekre is igaz, angolul is gondolkodni tudó, gyakorlott hobbi/mesterszakácsok értik maradéktalanul….szerintem.
nyílméregbéka: képzeld el mire a kisfiamnak elmagyaráztam, hogy miért pucér szakács Jamie Oliver, amikor van rajta főzés közben ruha…..!!!!
Sance: 什么是新闻
Ki volt tegnap?
Nem vagyok mesterszakács: Ráhel, az unokahúg. LOL