A DINING GUIDE idén is kihirdette, hogy a 36 fős zsűri szerint melyik az Év Étterme. 2009-ben a győztes a COSTES lett, ami bizonyára sokaknak nem is akkora meglepetés. “S ha minket választ, jön a kényeztetés.” ígéri a Costes honlapján a “Filozófia”, majd megerősíti, hogy “A Costes étlapjára az a fogás kerül, amit a séfek kreativitása kihozhat abból a technikából, ami ma a világszínvonalú konyhához kell. Olyan élményt kívánunk adni amelyet eleddig itthon nem találtak meg.”

Filozófiának ez bizony nagyon költőietlen és sovány is, amin az “evolúció” szó előrángatása  (“Kulcsszavunk: az evolúció.”) sem enyhített, ám emellett a műkedvelő szöveg mellett mégis bátran elhaladhatunk, mert ami gasztronómia címén a Costesben eddig történt, s remélhetőleg a Miguel Rocha Vieira utáni korszakban történni fog, az példamutató. Gratulálok!

Az első tízben, amelyek közül most a COSTES lett az első, a következő kiváló éttermek szerepeltek még:

(Csíki S.)