Denbies Vineyard-Winery, Forrás: curiouswines.ie

A VALAHA VOLT LEGJOBB évjárat Angliában. Legalábbis erről beszélnek az angol borászok – írja a Borigo online és így folytatja: a dolog a globális felmelegedésről szóló hírek után egyáltalán nem vicc, a ködös Albionban lassan valóban képesek lesznek iható borokat szűrni a hozzáértők.

Az angol borászok egyébként a 2009-es évet helyezik olimposzi magaslatokba, tekintve hogy a megszokott brit időjárás helyett kaptak egy kis napsütést is tavaly, no meg egy kicsivel kevesebb eső szakadt a nyakukba mint egyébként.

Ez rögtön azt eredményezte, hogy a szőlők cukorfoka megugrott, és bizony ha hihetünk a mért adatoknak a chardonnay és a pinot család borai néhol súrolják a 13-as alkoholfokot.

Ha mindezt párba állítjuk a még mindíg hűvös időjárással, bizony komoly gyümölcsösséggel rendelkező, üde borok juthatnak az eszünkbe.

Lehet hogy az unokáink már nem kóstolhatnak mediterrán borokat, de addígra a brit borok a legjobbak között lesznek? (Borigo)

New Lable s

.

  • Megjegyzés: Akit egyébként – már csak a kíváncsiság kedvéért is – de érdekelnek az angol borászatok, az itt találja ezeknek az elszánt és optimista szőlőtermesztőknek, borászatoknak a listáját: (Csíki S.)