Csirkeszárnyak wokban; www.foodandwine.huA CSIRKESZÁRNYAK megfelelő előkészítéssel a legízletesebb húsrészek közé tartoznak. Megfelelő előkészítés alatt az ízületnél való három részre vágást, a pácolást, fűszerezést kell érteni. Kellően nagy mennyiségű csirkeszárny esetén a szárnyvégekből szép tiszta, s ízletes leves is főzhető.

A csirkeszárnyak

A félbevágott gombákat és a csirkeszárnyak alsó és középső részét 1 órán át szójaszószban pácoltam. Egy óra elteltével a gombákat kivettem a pácból és forró olajban, wokban szép aranybarnára sütöttem. (Kattints a képekre!)

csirkeszárny és gomba szójaszószban; www.foodandwine.huGomba sütése wokban; www.foodandwine.hu

Az elkészült megsült gombákat kivettem a wokból, s kevés friss olaj hozzáadása után elkezdődhetett a csirkeszárnyak sütése is.

Wokban sült gombák, www.foodandwine.huWokban sülő csirkeszárnyak; www.foodandwine.huAmikor a szárnyak is elkészültek keverjük hozzá a külön sütött gombákat, forgassuk őket össze, s már szedhetjük is ki a wokból.

A bulgur

A bulgurt vajon állandó kevergetéssel 1 percig pirítom. Hozzáadom a wokban megpirított cukkinit, és hagymát, összeforgatom, majd húslevest adok hozzá és együtt főzöm, fedő alatt párolom a bulgurt és a hagymát, cukkinit. Kurkumával színezem, ízesítem. A húslevest a csirkeszárnyvégekből főzöm, s szükség szerinti mennyiségben adagolom a bulgurhoz.

Cukkini wokban, www.foodandwine.huBulgur cukkinivel, hagymával, www.foodandwine.hu

A gombás, wokban készíült csirkeszárnyakat a cukkinis, hagymás bulgurral tálalom.

Wokban készült csirkeszárnyak bulgurral; www.foodandwine.hu

A leves

A szárnyvégekből ízlés szerinti zöldségeléssel levest készítünk. A levest a fentiek szerint a bulgurhoz is használjuk és persze önálló fogásként is kiváló.

Húsleves; www.foodandwine.hu Húsleves, www.foodandwine.hu.

Csíki Sándor♣

EGYÉB ajánlott írások (kattints rá!):

XB – ORTODOX KARÁCSONY (kulics)
BAJNAI képek feketén-fehéren
ZÖLD TEA leves
EZ CSAK A CÉKLA!
10 TANÁCS SERTÉSINFLUENZA ELLEN
GASZTRONÓMIAI EVOLÚCIÓ -ahogy nem szokták írni

és még sok más írás…