A CSIRKESZÁRNYAK megfelelő előkészítéssel a legízletesebb húsrészek közé tartoznak. Megfelelő előkészítés alatt az ízületnél való három részre vágást, a pácolást, fűszerezést kell érteni. Kellően nagy mennyiségű csirkeszárny esetén a szárnyvégekből szép tiszta, s ízletes leves is főzhető.
A csirkeszárnyak
A félbevágott gombákat és a csirkeszárnyak alsó és középső részét 1 órán át szójaszószban pácoltam. Egy óra elteltével a gombákat kivettem a pácból és forró olajban, wokban szép aranybarnára sütöttem. (Kattints a képekre!)
Az elkészült megsült gombákat kivettem a wokból, s kevés friss olaj hozzáadása után elkezdődhetett a csirkeszárnyak sütése is.
Amikor a szárnyak is elkészültek keverjük hozzá a külön sütött gombákat, forgassuk őket össze, s már szedhetjük is ki a wokból.
A bulgur
A bulgurt vajon állandó kevergetéssel 1 percig pirítom. Hozzáadom a wokban megpirított cukkinit, és hagymát, összeforgatom, majd húslevest adok hozzá és együtt főzöm, fedő alatt párolom a bulgurt és a hagymát, cukkinit. Kurkumával színezem, ízesítem. A húslevest a csirkeszárnyvégekből főzöm, s szükség szerinti mennyiségben adagolom a bulgurhoz.
A gombás, wokban készíült csirkeszárnyakat a cukkinis, hagymás bulgurral tálalom.
A leves
A szárnyvégekből ízlés szerinti zöldségeléssel levest készítünk. A levest a fentiek szerint a bulgurhoz is használjuk és persze önálló fogásként is kiváló.
.
Csíki Sándor♣
EGYÉB ajánlott írások (kattints rá!):
XB – ORTODOX KARÁCSONY (kulics)
BAJNAI képek feketén-fehéren
ZÖLD TEA leves
EZ CSAK A CÉKLA!
10 TANÁCS SERTÉSINFLUENZA ELLEN
GASZTRONÓMIAI EVOLÚCIÓ -ahogy nem szokták írni
és még sok más írás…
imádjuk a csirkeszárnyat, ezt ki fogom próbálni…
Hétvégén főztem hasonlót, de hagymát is kevertem a csirkéhez. A bulgur fantasztikus!!!