A U.S. CENTERS FOR DISEASE CONTROL AND PREVENTION (CDC) honlapján található megállapítás szerint az Egyesült Államokban növekszik az influenza aktivitása, ahogy az egyes államok is terjedő és széleskörű influenza aktivitásról beszélnek. A CDC szerint a legtöbb influenza eset 2009 H1N1 sertésinfluenza volt. Ez fenyegető, azonban a CBS News oknyomozó riporterei három hónapos vizsgálódás után ezzel teljesen ellentétes megállapításra jutottak, ami azért nem várt fejlemény.

Sertésinfluenza (H1N1) vírus

A CBS szerint a H1N1 vírusfertőzésnek “diagnosztizált” eseteknek alig néhány százalékát okozta a H1N1, így aztán azok az adatok, amelyek napvilágot láttak nem pontosak, nem megbízhatóak és jelentősen túlbecsültek. A CBS News riporterei, miután a CBC-től nem kaptak kellő felvilágosítást, mind az 50 államban külön-külön beszerezték a laboratóriumban igazolt H1N1 fertőzések statisztikai adatait.

Az alábbi ábra forrása a CBS News honlapja és azt ábrázolja, hogy például Alaszkában a 722 H1N1 influenza vírus fertőzésnek tartott eset közül 93% negatív volt influenza vírusra, 5% volt a “megszokott” szezonális vírusfertőzés és csupán 1% volt a 2009 H1N1 influenza vírus fertőzés.

swine-flu

A CBS News tanulmánya szerint, ha hidegrázással, lázzal, köhögéssel, folyó orral és más “influenza-szerű” tünettel megyünk orvoshoz, akkor ez az influenza-szerű betegség  csupán 3-17 százalékban bizonyul valóban influenzának. A többi 83-97 százalék esetében más vírusok, vagy baktériumok okozzák az “influenza-szerű” tüneteket.

A következő video a CBS News vizsgálatáról szól (CBS News Washington Unplugged: H1N1 Cases Exaggerated?)

  • Megjegyzés: A CBS beszámol arról is, hogy 2009 július végén a CDC azt tanácsolja a szövetségi államoknak, hogy álljanak le a H1N1 influenza tesztelésével, és így az egyedi esetek számolásával. A CBS News szerint a döntés racionalitását azzal magyarázzák, hogy a CDC szerint a járvány már bizonyított, ezért aztán felesleges is az erőforrásokat elfecsérelni (ami végülis józan döntésnek hangzik). Így aztán, aki 2009 júliusa után az USA-ban influenza-szerű tünetekkel megjelent az orvosnál, azt teszt nélkül  jó eséllyel H1N1 fertőzöttnek nyilvánították, mondván/gondolván, hogy járvány van. A világ sokszínű: amikor az amerikai CDC eldönti, hogy felesleges már tesztelni, hiszen úgyis járvány van, a finn THL, éppen leminősíti a H1N1 influenzát, és leveszi a közösségre (társadalomra) veszélyes betegségek listájáról, mivel megitélésük szerint az előforduló kisszámú esetek különösebb orvosi, vagy kórházi kezelés nélkül is gyógyulnak.

A mai világban – ahogy ezt a H1N1 körüli egymásnak ellentmondó vélemények is mutatják – nem is olyan egyszerű dolog az eligazodás, de “Kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!”

Csíki Sándor♣

10 TANÁCS SERTÉSINFLUENZA (H1N1) ELLEN
VAKCINA BIZNISZ (H1N1)
SERTÉSINFLUENZA MOST, vagy világvége 2012-ben?
EZ CSAK A CÉKLA, ne ijedj meg!
NÁTRIUM-GLUTAMÁT koncentrációja anyatejben


és többszáz más írás…