Sertésinfluenza (H1N1) vírusA U.S. CENTERS FOR DISEASE CONTROL AND PREVENTION (CDC) honlapján található megállapítás szerint az Egyesült Államokban növekszik az influenza aktivitása, ahogy az egyes államok is terjedő és széleskörű influenza aktivitásról beszélnek. A CDC szerint a legtöbb influenza eset 2009 H1N1 sertésinfluenza volt. Ez fenyegető, azonban a CBS News oknyomozó riporterei három hónapos vizsgálódás után ezzel teljesen ellentétes megállapításra jutottak, ami azért nem várt fejlemény.

A CBS szerint a H1N1 vírusfertőzésnek „diagnosztizált” eseteknek alig néhány százalékát okozta a H1N1, így aztán azok az adatok, amelyek napvilágot láttak nem pontosak, nem megbízhatóak és jelentősen túlbecsültek. A CBS News riporterei, miután a CBC-től nem kaptak kellő felvilágosítást, mind az 50 államban külön-külön beszerezték a laboratóriumban igazolt H1N1 fertőzések statisztikai adatait.

Az alábbi ábra forrása a CBS News honlapja és azt ábrázolja, hogy például Alaszkában a 722 H1N1 influenza vírus fertőzésnek tartott eset közül 93% negatív volt influenza vírusra, 5% volt a „megszokott” szezonális vírusfertőzés és csupán 1% volt a 2009 H1N1 influenza vírus fertőzés.

H1N1 és koronavírus (covid-19)

A CBS News tanulmánya szerint, ha hidegrázással, lázzal, köhögéssel, folyó orral és más „influenza-szerű” tünettel megyünk orvoshoz, akkor ez az influenza-szerű betegség  csupán 3-17 százalékban bizonyul valóban influenzának. A többi 83-97 százalék esetében más vírusok, vagy baktériumok okozzák az „influenza-szerű” tüneteket.

A következő video a CBS News vizsgálatáról szól (CBS News Washington Unplugged: H1N1 Cases Exaggerated?)

 

Megjegyzés: A CBS beszámol arról is, hogy 2009 július végén a CDC azt tanácsolja a szövetségi államoknak, hogy álljanak le a H1N1 influenza tesztelésével, és így az egyedi esetek számolásával. A CBS News szerint a döntés racionalitását azzal magyarázzák, hogy a CDC szerint a járvány már bizonyított, ezért aztán felesleges is az erőforrásokat elfecsérelni (ami végülis józan döntésnek hangzik).

Így aztán, aki 2009 júliusa után az USA-ban influenza-szerű tünetekkel megjelent az orvosnál, azt teszt nélkül  jó eséllyel H1N1 fertőzöttnek nyilvánították, mondván/gondolván, hogy járvány van. A világ sokszínű: amikor az amerikai CDC eldönti, hogy felesleges már tesztelni, hiszen úgyis járvány van, a finn THL, éppen leminősíti a H1N1 influenzát, és leveszi a közösségre (társadalomra) veszélyes betegségek listájáról, mivel megítélésük szerint az előforduló kisszámú esetek különösebb orvosi, vagy kórházi kezelés nélkül is gyógyulnak.

A mai világban – ahogy ezt a H1N1 körüli egymásnak ellentmondó vélemények is mutatják – nem is olyan egyszerű dolog az eligazodás, de „Kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!”

A covid-19 járvány idején számtalanszor jutott eszembe a H1N1 járvány. A történelem számos vonásában ismételte magát.

A covid-19 járvány idején számtalanszor jutott eszembe a H1N1 járvány. A történelem számos vonásában ismételte magát.

10 TANÁCS SERTÉSINFLUENZA (H1N1) ELLEN
VAKCINA BIZNISZ (H1N1)
SERTÉSINFLUENZA MOST, vagy világvége 2012-ben?
EZ CSAK A CÉKLA, ne ijedj meg!