A kávé napja 2021A KÁVÉ NAPJA 2021 – A kávé világnapját szeptember végén ünneplik számos országban. Magyarországon immár kilencedik alkalommal fognak össze a szakma képviselői, és október 3-án, vasárnap hatalmas kávézóvá alakul az Akvárium Klub hallja, ahol hazai pörkölők és baristák várják a közönséget. A kezdő és tapasztalt kávéínyencek kiváló minőségű, különleges (specialty) kávékkal találkozhatnak a kiállítók asztalain.

A hazai Michelin-csillagos éttermek kávés partnerei közül többen is jelen lesznek a rendezvényen. Csúcsminőségű arabica fajtákból készülnek a korlátlanul kóstolható eszpresszók, filteres kávék és tejes kávéitalok.

A hidratálás nagyon fontos a kávék fogyasztásakor, ezért a szervezők ingyenesen biztosítják a szűrt vizet a rendezvényen. Több mint százféle kávéból válogathat és kóstolhat a közönség, az extra erős koffeinbombáktól a lágy pörkölésű, citrusos csúcskávékig. És ha ez nem volna elég, lesznek kávékoktélok, izgalmas kínai teák és növényi tejalternatívával készülő desszertek is a belépő árában.

Minden eddiginél több kiállítóval, rengeteg újdonsággal és izgalmas programokkal készülnek a szervezők, szerepet kap a fenntarthatóság, a környezettudatosság és zaccművészet is a festővásznon.

A szervezők programokkal is készülnek, verseny és előadások is zajlanak a budapesti kávés fesztiválon. A fenntarthatóságot szem előtt tartva a vendégek érkezéskor újrahasznosított kávéspoharat kapnak, amit a standoknál becserélhetnek és haza is vihetnek.

  • A rendezvény védettségi igazolvánnyal látogatható.
  • Az elővételes belépő ára 2000 Ft, a helyszínen korlátozott számban, 2500 Forintos áron értékesítenek belépőket.    

A Kávé napja

| Evan Robinson Photography |

Bővebben

Azoknak is érdemes csatlakozni a Kávé Napjához, akik eszközöket, kiegészítőket szeretnének vásárolni a tökéletes otthoni kávéélményhez. Csúcsminőségű kapszulás kávék, szemeskávé-különlegességek, háztartási kávés eszközök is helyet kapnak a standokon. Az első száz vendég meglepetés ajándékban részesül, érdemes tehát minél korábban érkezni.

A nap során szakmai előadások, bemutatók és a pénzdíjas Coffee Day’s Blend Building Bajnokság is várja az érdeklődőket, ahol a versenyzők megalkotják a Kávé Napja kávé-blendet. Sőt, a kávé a művészeket is megihleti, így a kiállítótérben képzőművészeti alkotásokkal is találkozhat a közönség – a festéket ezúttal a kávé helyettesíti Czirok Róbert Kávé és bor a festővásznon minikiállításán.

A színpadi beszélgetések során téma lesz a kávévilág a pandémia alatt és után, a hazai piac változásai, trendek és túlélési stratégiák kávézók és pörkölők számára. Lehet-e kapszulás egy specialty kávé, és miért érdeklődik egyre több barista az artizán teák iránt- erre is kapunk válaszokat.

A kávérajongók mellett a szakmabelieket is várja a Kávé Napja, amely az idei év legnagyobb hazai kávés eseménye.

Az online elővételben (2000 Ft) és a helyszínen (2500 Ft) megvásárolható belépő a programokon való részvétel mellett a korlátlan kóstolást is tartalmazza a standoknál, valamint a szűrt vizet.

Szem előtt tartva a környezetvédelmet, a vendégek idén is a Boomerang Cupshare zero waste kóstolópoharát kapják érkezéskor, amit a standoknál tisztára cserélhetnek, az esemény végén pedig hazavihetnek, ezzel is támogatva, hogy minél kevesebb papírhulladékot termeljen a Kávé Napja.

A barista szakma színe-java és remek hangulat várja a látogatókat a főváros egyik legnépszerűbb szórakozóhelyén egész nap. Elővételes jegyvásárlásra online van lehetőség, a rendezvény ideje alatt korlátozott számban értékesítenek belépőket.

Facebook: https://www.facebook.com/events/851502615570957

Web: www.kavenapja.hu

Kiállítók: Alpro, CrackerJack Coffee Roasters, Daisuke Café & Beans, Extra Coffee, Goosebumps.Coffee, Impresso Micro Roastery, KTRL coffee roastery, Liquid Gold italkereskedés, Lucky Cap Micro Roastery & Coffee Conception, Molnár Barista Coffee, PlaccOn – Az online vendéglátó szoftver, Sproud, Steamhouse, Ye Tealeaves,

Az újrahasznosított, hazavihető kóstolópoharat biztosítja: Boomerang Cupshare

A vizet biztosítja: BWT – vízélmény, Neked

Szakmai partner: La Marzocco Hungary, Xorxios

(A sajtóanyag alapján szerkesztette: Csíki Sándor♣)