ELSŐ PESTI BIOBOR – 2020. karácsonyára elkészült a Haller-terasz (#hallerterasz) első bora. Az 5. emeleti teraszom kékfrankos szőlői első alkalommal adtak értékelhető mennyiségű szőlőt. Ugyan a szüretet a semmiből felbukkanó és reggelenként hangos csámcsogással lakmározó seregélyek garázdálkodása miatt a tervezettnél egy héttel korábbra kellett hoznom, ám így is lett 5.127 g szemelt kékfrankos szőlőm. A szőlőt, mint azt az egyik TV-műsorban is láthatták a nézők,
a lakásomból Lesti Zoltán borász barátom vitte el az első pesti városi borászatába, a Podmaniczky utcába. Itt, a városi borászatnak kialakított pincéjében készült el a Haller-terasz különleges körülményei, mikroklimája, érlelődött kékfrankosból az első pesti biobor. A kékfrankos szőlő klónjáról csak annyit, hogy Vámos Attila barátom (Attila Winery, Szomolya) közreműködésére, Szomolyáról hoztam és ültettem el a teraszomon, hogy szép lugas nevelődjön belőle.
A Haller-terasz bioborának rövid története képekben elmesélve
Csíki Sándor♣
VÉLEMÉNYED VAN? ÍRD MEG!