MEP - Unilever Food SolutionsMEP – Az Unilever Food Solutions (UFS) a társadalmi felelősségvállalás újszerű értelmezéseként könyvsorozatot indított útjára 2018-ban. Akkor jelent meg először, a hagyományteremtés szándékával a MEP – Mise En Place (Főzésre kész) című portrékötet, ami séfekről készült, a séfeknek. A könyv az alapítók szándéka szerint inspiráló tisztelgés a magyar séftársadalom előtt.

Ennek második kötetét mutatták be a kiadó, a szerzők és a séfek jelenlétében megjelenése napján, február 4-én a sajtó képviselőinek és a meghívott vendégeknek.

„A sorozatindítás szándékával indítottuk útjára 2018-ban egyedülálló séfportré gyűjteményünket. De bennünket is meglepett az a nagy szakmai várakozás, ami a második kötetet megelőzte. Ezért mostantól ünnepi alkalomra, a SIRHA kiállításra időzítve jelentetjük meg, változatlan küldetéssel: pillanatképet adni azokról a séfekről, akik a magyar gasztronómia élvonalában állnak.” – Ezekkel a gondolatokkal kezdte a könyvbemutatót Burján Csaba üzletág igazgató.

Megjelent a MEP (portrégyűjtemény séfekről, séfeknek) 2. kötete

Megjelent a MEP (portrégyűjtemény séfekről, séfeknek) 2. kötete. A könyvbemutatón, a képen balról jobbra: Petres Andrea marketing vezető, Szikora Katalin, szerkesztő és Burján Csaba üzletág igazgató (UFS)

 

A több mint 200 oldalas kötetbe ezúttal 48, zömében vidéki étteremben vagy szállodában dolgozó séf, köztük nagyon sok fiatal szakember portréinterjúját gyűjtötték össze. Gondolataikat inspiráló elődeikről és a szakma jövőjéről, valamint egy ételük receptjét.

  • A könyvet Szikora Katalin írta és szerkesztette, a fotókat Kállai Márton készítette. Kovalik Máté volt a képszerkesztő, Szűcs Mária pedig a grafikus-tervező.

A MEP-nek ezúttal sincs fogyasztói ára, mert nem kerül kereskedelmi forgalomba. De eszmei értékét meghatározta a kiadó, példányonként 12.500 forintban. Hozzájutni kizárólag az Unilever Food Solutions (UFS) gasztronómiai szaktanácsadóin keresztül lehet. Az Unilever Food Solutions szándéka szerint továbbra is megjelenteti a séfportré kötetet, alkalmazkodva a SIRHA kiállítás jövőbeli időpontjához.

 

A 2. kötetben szereplő séfek

  1. Adorjányi Máriusz
  2. Bakó Zsolt
  3. Balázs Ferenc
  4. Balázs Gergő
  5. Bán Lajos
  6. Bánszki Péter
  7. Bónyai Gusztáv
  8. Botka Mihály
  9. Bötz-Gál Tamás
  10. Bubálik Csaba
  11. Décsi Botond
  12. Fatáné Andorka Andrea
  13. Fejes György
  14. Fülepi Kálmán
  15. Gazsó Róbert
  16. Gendur András
  17. Goda Gábor
  18. Gottwald Szilárd
  19. Gran József
  20. Gulyás Károly
  21. Ináncsi Tamás
  22. Jászai Tibor
  23. Juhos József
  24. Kiss Krisztián
  25. Kovács Anett
  26. Kovács Gergely
  27. Lakatos Tímea
  28. Lőrincz György
  29. Lutz Lajos
  30. Magyar Barbara
  31. Marton Péter
  32. Mátravölgyi Ábris
  33. Matus István
  34. Molnár Balázs
  35. Móricz Péter
  36. Oláh Zoltán
  37. Papp Győző
  38. Papp Zsolt
  39. Pásztor András
  40. Rácz Krisztián
  41. Schmiedt Patrik
  42. Sipos Norbert
  43. Szabadfi Szabolcs
  44. Szabó Roland
  45. Tóth Lajos
  46. Varga Károly
  47. Végh Beáta
  48. Wolf András
Megjelent a MEP (portrégyűjtemény séfekről, séfeknek) 2. kötete

Megjelent a MEP (portrégyűjtemény séfekről, séfeknek) 2. kötete

 

(A sajtóanyag alapján szerkesztette: Csíki Sándor♣)