MEP - Unilever Food SolutionsMEP – Az Unilever Food Solutions (UFS) a társadalmi felelősségvállalás újszerű értelmezéseként könyvsorozatot indított útjára 2018-ban. Akkor jelent meg először, a hagyományteremtés szándékával a MEP – Mise En Place (Főzésre kész) című portrékötet, ami séfekről készült, a séfeknek. A könyv az alapítók szándéka szerint inspiráló tisztelgés a magyar séftársadalom előtt.

Ennek második kötetét mutatták be a kiadó, a szerzők és a séfek jelenlétében megjelenése napján, február 4-én a sajtó képviselőinek és a meghívott vendégeknek.

„A sorozatindítás szándékával indítottuk útjára 2018-ban egyedülálló séfportré gyűjteményünket. De bennünket is meglepett az a nagy szakmai várakozás, ami a második kötetet megelőzte. Ezért mostantól ünnepi alkalomra, a SIRHA kiállításra időzítve jelentetjük meg, változatlan küldetéssel: pillanatképet adni azokról a séfekről, akik a magyar gasztronómia élvonalában állnak.” – Ezekkel a gondolatokkal kezdte a könyvbemutatót Burján Csaba üzletág igazgató.

Megjelent a MEP (portrégyűjtemény séfekről, séfeknek) 2. kötete

Megjelent a MEP (portrégyűjtemény séfekről, séfeknek) 2. kötete. A könyvbemutatón, a képen balról jobbra: Petres Andrea marketing vezető, Szikora Katalin, szerkesztő és Burján Csaba üzletág igazgató (UFS)

 

A több mint 200 oldalas kötetbe ezúttal 48, zömében vidéki étteremben vagy szállodában dolgozó séf, köztük nagyon sok fiatal szakember portréinterjúját gyűjtötték össze. Gondolataikat inspiráló elődeikről és a szakma jövőjéről, valamint egy ételük receptjét.

 • A könyvet Szikora Katalin írta és szerkesztette, a fotókat Kállai Márton készítette. Kovalik Máté volt a képszerkesztő, Szűcs Mária pedig a grafikus-tervező.

A MEP-nek ezúttal sincs fogyasztói ára, mert nem kerül kereskedelmi forgalomba. De eszmei értékét meghatározta a kiadó, példányonként 12.500 forintban. Hozzájutni kizárólag az Unilever Food Solutions (UFS) gasztronómiai szaktanácsadóin keresztül lehet. Az Unilever Food Solutions szándéka szerint továbbra is megjelenteti a séfportré kötetet, alkalmazkodva a SIRHA kiállítás jövőbeli időpontjához.

 

A 2. kötetben szereplő séfek

 1. Adorjányi Máriusz
 2. Bakó Zsolt
 3. Balázs Ferenc
 4. Balázs Gergő
 5. Bán Lajos
 6. Bánszki Péter
 7. Bónyai Gusztáv
 8. Botka Mihály
 9. Bötz-Gál Tamás
 10. Bubálik Csaba
 11. Décsi Botond
 12. Fatáné Andorka Andrea
 13. Fejes György
 14. Fülepi Kálmán
 15. Gazsó Róbert
 16. Gendur András
 17. Goda Gábor
 18. Gottwald Szilárd
 19. Gran József
 20. Gulyás Károly
 21. Ináncsi Tamás
 22. Jászai Tibor
 23. Juhos József
 24. Kiss Krisztián
 25. Kovács Anett
 26. Kovács Gergely
 27. Lakatos Tímea
 28. Lőrincz György
 29. Lutz Lajos
 30. Magyar Barbara
 31. Marton Péter
 32. Mátravölgyi Ábris
 33. Matus István
 34. Molnár Balázs
 35. Móricz Péter
 36. Oláh Zoltán
 37. Papp Győző
 38. Papp Zsolt
 39. Pásztor András
 40. Rácz Krisztián
 41. Schmiedt Patrik
 42. Sipos Norbert
 43. Szabadfi Szabolcs
 44. Szabó Roland
 45. Tóth Lajos
 46. Varga Károly
 47. Végh Beáta
 48. Wolf András
Megjelent a MEP (portrégyűjtemény séfekről, séfeknek) 2. kötete

Megjelent a MEP (portrégyűjtemény séfekről, séfeknek) 2. kötete

 

(A sajtóanyag alapján szerkesztette: Csíki Sándor♣)