SVÉT RÁCALMÁSSVÉT 2019 – Most valami nagyon komoly készül a SVÉT (Stílusos Vidéki Találkozó) háza táján! Minden eddiginél különlegesebb helyszín, a Stílusos Vidéki Szállodák vendégeskedése, illetve az ő jóvoltukból a reggelizés lehetősége, gasztroszínpad, megannyi workshop, előadás, gyereksarok, környezettudatos tálalási szemlélet, regionális alapanyagok és Tóth Vera esti koncertje várja a vidéki gasztronómia elkötelezett híveit Rácalmáson a Magyar Turisztikai Ügynökség által támogatott SVÉT 11.0 nagyrendezvényén.

Ne feledjétek, a részvétel a korlátozott férőhelyek miatt regisztrációhoz kötött. Az előzetes regisztráció azért fontos, hogy a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) éves nagy rendezvénye ne válhasson tömegrendezvénnyé és megmaradhasson annak, ami mindig is volt, egy szerethető gasztro randevú.

Regisztrálj még ma!

A SVÉT mozgalomról

Több kiváló étterem összefogásával a Szentendrei-szigeten található Rosinante Fogadóban 2012 februárjában jött létre az első gasztrorandevú, amely közel hozta egymáshoz a fogékony közönséget és az akkor még nyolc innovatív vidéki konyhát vezető séfet. A jelenleg 17 vidéki étterem közös nevezője a minőségi konyha és a szívből jövő vendéglátás. A cél mindezek népszerűsítése évi egy nagy, illetve több kisebb rendezvény keretén belül azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az ínyenc utazók fókuszába új, kevéssé ismert kulináris desztinációk kerüljenek.

A SVÉT 11.0 helyszíne – Rácalmás

Ha Budapestről mész: Rácalmás, alig 50 percnyi autóútra fekszik Budapesttől. A XVIII. századi nemesi kúria nyitott terei pazar kulisszákat kínálnak a találkozónak és talán nem túlzás azt állítani, hogy a helyszínválasztás különlegesebb, mint valaha.

A Jankovich Kúria Hotel és Étterem

2016-ban nyert felvételt a Stílusos Vidéki Éttermiség mozgalomba. A gasztro-koncepció kialakítója Ruprecht László, a hely különlegessége, hogy a Hankook gumiabroncsgyár közelségét kihasználva a nemzetközi konyha mellett koreai konyhát is visz. A Jankovich-kúria persze nem csupán étterem: magas szintű szállodai és wellness szolgáltatásainak köszönhetően itt a testen kívül a lélek szintén felüdül.

A résztvevő éttermek

  1. Almalomb – Hosszúhetény
  2. Anyukám Mondta – Encs
  3. Erhardt Étterem – Sopron
  4. Gusto 13 – Veszprém
  5. IKON Étterem – Debrecen
  6. Jankovich Kúria Hotel és Étterem
  7. Kistücsök Étterem – Balatonszemes
  8. La Maréda Étterem – Győr
  9. Macok Bisztro és Borbár – Eger
  10. Mandula Étterem és Bor-Bár – Villány
  11. Nomád Hotel – Noszvaj
  12. Pajta – Őriszentpéter
  13. PalKonyha – Palkonya
  14. Platán Restaurant & Café – Tata
  15. Rosinante Étterem – Szigetmonostor
  16. Viator Apátsági Étterem – Pannonhalma

Meghívott vendégek:

  1. Pannónia Gasztrohajó – Budapőest
  2. 67sigma – Székesfehérvár

A közös nevező

Közös nevező mindig van és ez nem csak a vendéglátás szeretete, hanem az ételekben kötelezően megjelenítendő azonos alapanyag is. Az egyik ezúttal a Jankovich-kúria jelképe, az alma lesz, míg a másik opció, egy regionális alapanyag hangsúlyos szerepeltetése abból a térségből, ahonnan adott étterem érkezik. A SVÉTlapon így a menü által kirajzolódik hazánk íztérképe is.

Az italválaszték

  • Borok – Laposa Birtok, Royal Tokaji, Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Thummerer Borászat, Gedeon Birtok, Borbély Pincészet
  • Sörök – a fesztivál zöldalmás sörét a séfsöröket a Zip’s Brewhouse készíti
  • Pálinkák – Bestillo, Szicsek
  • Kávé – Nespresso, Black Sheep
  • (Olajok – Grapoila)

Környezetvédelem

A Stílusos Vidéki Étterem nemet mond a környezetterhelésre, ezért az eseményen a Kitchy Design 100%-ig lebomló termékeiben kínáljuk ételeinket.

Programok

  • 2019. szeptember 7.
  • 19.00 – jótékonysági vacsora a Jankovich-kúriában (regisztráció szükséges!)
  • 2019. szeptember 8.
  • 9.00 – stílusos reggelizés a Stílusos Vidéki Szállodák standján (állófogadás a télikertben, külön regisztráció szükséges!)
  • 12.00 – a SVÉT-éttermek nyitása
  • 12.00 – gasztroszínpad (a színpadon szakmai beszélgetések, workshopok váltják egymást (pálinkakóstolás – Gönczi Barack, kávékóstolás – Nespresso, csokoládé kóstolás és workshop – Harrer csokoládé, kenyérsütés kovásszal – Ormós Gabriella, Kovászlabor, olajkóstolás – Grapoila, séfsörök bemutatója – Zip’s Brew House).
  • 12.00 – Mini SVÉT, avagy játszóház a legkisebbek számára
  • 19.00 – Tóth Vera koncert

Újdonságok

  • FESZTIVÁLTÉRKÉP: A SVÉT 11.00 helyszíni térképe a regisztrációnál vehető át. A lapon szavazásra buzdítunk. Add le kedvenc fesztiválételed online a karszalagodon látható vonalkóddal együtt regisztrációs felületünkön, hogy te nyerd meg a 2 fős álomvacsorát a Pannónia Gasztrohajón!
  • ÚTLEVÉL: Szintén a regisztrációnál vehető át a 2019/2020-as SVÉT gasztroútlevél.

Info

REGISZTRÁCIÓ: Az eseményre 3000 főt várunk. Regisztrálni 2019. augusztus 1-től lehet három idősávban: 12.00, 14.00 és 16.00-ra.

FIZETÉSI MÓDOK: A regisztrációs díj 3000 Ft-ja teljes egészében levásárolható. Ezt az összeget kuponok formájában adjuk oda, ezen felül készpénzzel és bankkártyával lehet fizetni.

KÖZLEKEDÉS: transzfer a vasútállomástól a rendezvény helyszínére. A vonatok Budapestről a Déli Pályaudvarról indulnak.

  • Dátum: 2019. szeptember 8., vasárnap (10.00-18.00)
  • Helyszín: 2459 Rácalmás, Jankovich Miklós köz 1.
  • Házigazda: Jankovich-kúria, Rácalmás
  • Résztvevők: 17 Stílusos Vidéki Étterem + 2 meghívott étterem
  • Tematika: Alma és regionalitás
  • Regisztráció: szükséges (augusztus 1-től: https://regisztracio.svet.hu/
  • Mindig friss hírek: svet.hu, facebook.com/stilusos

SVÉT 11.0

(A sajtóanyag alapján szerkesztette: Csíki Sándor♣)