Pezsgőkonferencia Etyek 2019PEZSGŐKONFERENCIA – 2019. május 30-án a hazai és nemzetközi pezsgővilág nagyjai gyűlnek össze, hogy bemutatkozzanak és szakmai vitát folytassanak egy önálló konferencián. Eljön többek között Louise Bryden, a világhírű Ruinart borásza és bejelentkezik Bruno Paillard is. – Ideje, hogy a pezsgőkészítés hazai és nemzetközi legjobbjai is bemutatkozzanak egy önálló konferencián Magyarországon,

hiszen egyre figyelemre méltóbb pezsgők készülnek ma már, ugyanakkor el kell ismernünk, hogy a pezsgőkultúra építésében, ápolásában van még teendőnk. A Borjog és Bormarketing Konferencia analógiájára a szervezők egyik fő célja éppen az, hogy ezzel a témával most ismét megszólítsák az ágazat véleményformálóit. A Rókusfalvy Pál és dr Prónay Bence által szervezett konferencia húsbavágó témákat ígér az ágazat vezetőitől, valamint izgalmas előadásokat fantasztikus magyar és nemzetközi pezsgőkészítőktől és parázs vitákat a kerekasztal keretein belül, amelynek témája: „Technológia vs. Terroir”.

A várhatóan rendkívül érdekes előadások és kerekasztal beszélgetések méltó zárásának ígérkezik az a Hantos László (Champagne-ok és klasszikus borok forgalmazója, a Riedel poharak magyarországi képviselője) által vezetett kóstoló, amelynek keretein belül három fantasztikus Champagne-t kóstolhatnak meg a résztvevők. A szakértő útmutatása mellett a világ abszolút élvonalába tartozó tételek kerülnek a poharakba, egészen postosan egy Ruinart Blanc de Blancs, egy Bollinger Special Cuve és egy Delamotte Brut.

  • Az etyeki Rókusfalvy Birtokon megrendezendő esemény programterve a pezsgokonferencia.hu oldalon érhető el.

(A sajtóanyag alapján szerkesztette. Csíki Sándor♣)