Kocsmajális 2019KOCSMAJÁLIS 2019 – Idén 6 éves az adománygyűjtő bográcsbalhé. Május elsején hatodik alkalommal rendezik meg a Kocsmajális gasztrolimpiát a városligeti Dürer Piknik Parkban. A program egyben jótékonysági rendezvény, a befolyt adományokból idén is a rászoruló embereket vasárnapi ebéddel ellátó Heti betevő Egyesület tevékenységét támogatják. A Kocsmajálisra látogatók a 35.000 m2-es Dürer Piknik Parkban egy helyen találkozhatnak a budapesti kocsmák legjobbjaival, melyek képviselői

hatodik éve vállalkoznak arra, hogy bográcsban főznek a helyszínre látogatóknak. A csapatépítő főzőbalhé azonban nem öncélú; a résztvevők a Heti Betevő Egyesület munkáját segítik. A 2013 végén alakult közösség önkéntesei heti rendszerességgel, az ország 5 pontján adnak vasárnapi ebédet több száz rászoruló embernek.

  • A bográcsfőzés egyben egy verseny, ahol neves séfek zsűrizik a remek ételeket, és a három legjobb csapat pénzjutalomban részesül.

A rendezvény állandó szereplője egy rodeó bika, amit adományjegy fejében ülhetnek meg a vállalkozó kedvűek. Érdemes családdal, barátokkal, kutyával kilátogatni, az ínycsiklandó ételek mellett zenével és gyermekprogramokkal is készülnek a szervezők.

(A sajtóanyag alapján szerkesztette: Csíki Sándor♣)