GASZTRONÓMIAI TRENDEK – Gasztronómiai trendek, éttermi trendek címmel immár 11. esztendeje, hogy minden év végén, vagy az új esztendőt első napjaiban megjelenik a FOOD&WINE éttermi és kulináris trendekről szóló írása. Az előrejelzések gerincét az amerikai vendéglátásban legbefolyásosabbnak számító National Restaurant Association aktuális felmérése adja. 2018. végén Amerika vezető kulináris szövetsége, az 1929-ben alakult American Culinary Federation (ACF) tagjai közül közel
700 séfet kértek fel arra, hogy mondja el, hogy mit tart 2019. legfontosabb trendjeinek. A felmérés idén is hasznos és tanulságos eredményt hozott, amelyet ezúttal is érdemes megismernünk.
TOP10 trend
Akad egy erőteljes, az American Culinary Federation tagságába tartozó séfek válaszai közül határozottan kiemelkedő trend, aminek azonban a hazai bevezetése meglehetős nehézségekbe ütközik.
- A válaszadó amerikai séfek 77%-a ugyanis a kannabisz/CBD infuzióval készült italokat tartja 2019 legtrendibb italainak,
- a második helyen pedig, 76%-kal, a kannabisz/CBD infuzióval készült ételeket teszik a rangsorban.
- A zéró-veszteségű főzés.
- A globálisan inspirált reggeli.
- A globális ízek megjelenése a gyermekmenükben.
- A hiper-lokális alapanyagok használata.
- Az új metszésű húsok (osztriga steak, Vegas Strip Steak, Merlot cut etc,).
- A zöldség-centrikus konyha, a növényi fehérjék szerepének növekedése.
- A séf által meghatározott fast-casual koncepció, és
- A helyben készült, kézműves, craft italok köre.
- A részletes, a magyar konyhára is kiterjedő írás elsőként a Turizmus Magazinban lesz hamarosan olvasható, majd ezt követően a teljes írás megjelenik a FOOD&WINE oldalán is.
VÉLEMÉNYED VAN? ÍRD MEG!