TOUR de CHEF – 2018. december 17-24. között a Gerlóczy Kávéház (Budapest) Tour de Chef sorozatában öt étellel én is lehetőséget kaptam a szélesebb közönség előtti bemutatkozásra. Az ételek egy részének receptje a blogon megtalálható, a többi kiválasztásánál pedig szempont volt előttem, hogy úgy legyenek egzotikusak és újak, hogy mindeközben ne legyenek nagyon durván mások. Úgy hozta sors és a válogatás, hogy az öt ételben India (Kerala), Kína (Szecsuán), Tahiti, Elvis Presley-vel az
USA és – érintőlegesen – az ókori ínyenc, Apícius, és Donald Sutherland is képviseltette magát. A receptekre hamarosan sort kerítek, ám addig is nézzétek meg az ételekről készített fotóim. Az ételek elkészítéséért köszönet Jászai Tibor séfnek és kollégáinak.
Elvis szendvics
Az „Elvis” Elvis Presley kedvenc mogyorósvajas-banános szendvicse kacsamáj mousse-szal, mézzel, fonott kaláccsal.
Gesztenye velouté kelbimbóval, Jamón Serrano-val
A gesztenye és kelbimbó az ókor óta ismert párosítás. Apíciusnál is felbukkan és az Eagle című filmben Donald Sutherlandnek is készítettem hasonlót.
Tahiti kókuszos-vaníliás rák, cukorborsóval
A vanília Francia-Polinézia legnagyobb szigetének séfjeit is megihlette, ám a rummal cukorborsóval új dimenziókat kapott.
Puzha Meen Curry, tarhonyával
Fűszeres dél-indiai hal curry, ahogy a keralai folyópartokon, szabad tűzön ma is készítik.
Su Dongpo vajpuha császárszalonnája, burgonyapürével, wakame-val
Su Dongpo (1036-1101) költő nevéhez kötődő, közel ezeréves kínai étel, amit 35% vajtartalmú burgonyapürével és algával (wakame) tálalunk.
Tour de Chef – Csíki Sándor
- Időpont: 2018. december 17-24.
- Helyszín: Gerlóczy Kávéház, 1052 Budapest, Gerlóczy utca 1.
- Facebook: https://www.facebook.com/events/195702111309318/
VÉLEMÉNYED VAN? ÍRD MEG!