Az Agárdi Pálinkafőzde új italai - gin, whisky, rum (2018)ÚJ GIN, RUM, WHISKY (2018)– Bárvonalon erősít az Agárdi – új gin, rum, whisky a hazai párlat piacon! A bárkultúra bohém aranykorát keltette életre az Agárdi Pálinkafőzde idei születésnapi rendezvényén, ahol legújabb párlatait, a saját készítésű dry gint, érlelt rumot, és single malt whiskyt is bemutatta a közönségnek. „A termékfejlesztés egy hosszadalmas, összetett feladat.

„Komoly szakértelmet, sok munkát igényel. Nagyon sokat járok külföldi szakmai rendezvényekre, ahol lehetőségem van első kézből, a legjobbaktól tájékozódni a párlat-trendekről. Így alakult, érlelődött az ötlet, hogy a portfóliónkat egy átgondolt stratégiára építve, milyen irányba kellene bővítenünk. Mi az Agárdinál mindig szeretünk újat alkotni, a piaci kihívásoknak és a fogyasztói igényeknek megfelelni, ezért már a kezdetek óta készítünk különböző hordókban érlelt pálinkákat, párlatokat. Ennek egyik példája a  2015 -ben bemutatott, 12 éves limitált kiadású single malt whiskynk, amelyet először a nemzetközi Destillata versenyen mérettettük meg. Az ital kategóriájában elnyerte az „Év párlata” díjat,  majd a hazai fogyasztók körében is hatalmas sikert aratott. Éreztük, hogy ez számunkra sikeres irány lehet, ezért összeállítottunk egy egyedi maláta kompozíciót, különböző hordókat szereztünk be és még 2015-ben el is kezdtük érlelni az újabb whiskyt..”

– összegezte Vértes Tibor, az Agárdi Pálinkafőzde tulajdonosa az új termékek hátterét.

Alapanyag

A párlatok elkészítésénél a legnagyobb kihívást a minőségi alapanyagok felkutatása, és a megfelelő technológia kidolgozása jelentette. Az új italok előállításával a főzde az italkultúra fejlesztése és a felelős alkoholfogyasztás elkötelezettjeként egyszerre biztosítja a legfontosabb bár-italokat, miközben a pálinkákról sem feledkezik meg. Ezen a területen is várhatók fejlesztések, új ízek – a bár vonalat folytatva a különleges pálinkakoktélok sem maradhatnak el.

Az Agárdi Pálinkafőzde új itala - rum (2018)

Az Agárdi Pálinkafőzde új itala – rum (2018)

  • A rum alapanyaga – a melasz – egyenesen Dél-Amerikából érkezett, a palackban a soha véget nem érő karibi nyár, az Agárdi odaadás és a tokaji hagyományok egyesülnek. Hosszan tartó, íz-gazdag, igazi kuriózum ez a rum Dél-Amerika, Tokaj és Agárd egyedi hármasának köszönhetően. Alkoholtartalom: 43% – 500 ml kiszerelés.
Az Agárdi Pálinkafőzde új itala - whisky (2018)

Az Agárdi Pálinkafőzde új itala – whisky (2018)

  • A whisky markáns, határozott, enyhén édeskés kompozíciója a gondosan összeválogatott füstölt és füstöletlen malátából állt össze, az ital zamatát a tokaji hordóban való érlelés koronázza meg. Érett szilvás, karamellás illatok, kóstolva enyhén édeskés, elegáns fás jegyek adnak maradandó kóstolási élményt. Alkoholtartalom: 43% – 500 ml kiszerelés.
Az Agárdi Pálinkafőzde új itala - gin (2018)

Az Agárdi Pálinkafőzde új itala – gin (2018)

  • A gin 17 fajta gyógynövényt tartalmaz. Jellegzetes boróka és levendulavirág illata mellett a citrusos aromát mesterien egészíti ki a hazai kamilla, levendula és aszalt gyümölcsök tökéletes harmóniája, ez a fajta kettősség érzékelhető a fűszeres illatélményben is és ez teszi összetéveszthetetlenül egyedivé. Elegáns, komoly testű ital, amely önmagában vagy tonikkal felöntve is kiváló. Alkoholtartalom: 43% – 500 ml kiszerelés.

Születésnapi bár-party

A születésnapi bárpartyn Dreghiciu Gábor head bartender a speciálisan agárdi párlatokra készített, illetve signature koktélokból tartott látványos, kóstolóval egybekötött bemutatót.A koktél-bemutató után DJ Ordiman és a Stereo Swing bárzenéje csendült fel. A minőségi italokat természetesen a házigazda Agárdi, az ínyenc kísérőfalatokat Bíró Lajos sztárséf és „A séf utcája”, míg az ellenállhatatlan, gin-rum-whisky ízesítésű kézműves bonbonokat a Harrer Csokoládémanufaktúra szállította a partyra. Üdítő színfolt volt a kínálatban a Beans csapata által erre az alkalomra kreált „Whyscoffee”.

Agárdi Pálinkafőzde születésnapi bár-party a Belvárosi Piacon (2018)

Agárdi Pálinkafőzde születésnapi bár-party a Belvárosi Piacon (2018)

(A sajtóanyag alapján szerkesztette: Csíki Sándor♣)