Zebegényi Sárkányfesztivál 2018SÁRKÁNYFESZTIVÁL – Te tudsz papírsárkányt készíteni? Ha nem, most megtanulhatod, ha pedig igen, megmérettetheted tudásod a Zebegényi Sárkányfesztiválon! A világ talán legvidámabb fesztiválja idén nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Dunakanyarban, ahol minden a papírsárkányokról és azok készítőiről szól.

Itt nem kell sietni, míg megszárad a festék az általad készített sárkányodon. Van idő szemügyre venni a Börzsöny és a Pilis közeli dombjait, a kanyargó Dunát, eggyé válni a természettel, és ha úgy adódik, kérni egy Hekkelberg sört két reptetés között. Amúgy is: mikor futkostál utoljára mezítláb egy réten?

Zebegényi Sárkányfesztivál, 2018

Zebegényi Sárkányfesztivál

A kétnapos fesztivál családias és könnyed hangulata annyira magával viszi az embert, hogy az első sárkánybusz járat érkezésétől az utolsóig van lehetőség megtapasztalni a kikapcsolódás maximumát, korra nemre való tekintet nélkül. Zavaró tényező nem igazán van, maximum az összeakadó sárkányzsinórok okozhatnak öt másodperc bosszúságot, de mire ez megtörténik már annyira átjárt a hely szelleme, hogy csak boldogan próbálod kibogozni a dolgokat. Aki megfáradt új erőre kaphat a szép kis gasztro kínálatot felvonultató sárkánykonyhán, tehet egy sétát a közeli kézműves- és design vásáron, és ott is jól kipróbálhat új dolgokat. Távozni nem nagyon van kedve az embernek, az esti órák közeledtével a színpompás naplementéhez társuló zenei élmények serkentik tovább a vérkeringést. A jó időt a szervezők már előre megrendelték, de a süssfelnap.hu időjárás előrejelzés segít majd eldönteni, hogy végül pólóban vagy pulcsiban induljunk-e útnak.
Bárhogy is dönts, karikázd be a naptárban, hogy szeptember 15-16., fogd az egész családot, hozz el bárkit akit szeretsz, és tedd magad szabaddá a Zebegényi Sárkányfesztiválon!
Több info a folyamatosan frissülő facebook oldalon: facebook.com/teddmagadszabadda
Ha pedig szeretnél beszállni a fesztivál közösségi finanszírozásába, mert tetszik a dolog, a sarkanyfeszt.hu oldalon mindent megtalálsz ezzel kapcsolatban.

Zebegényi Sárkányfesztivál, 2018

Zebegényi Sárkányfesztivál

(A sajtóanyag alapján szerkesztette: Csíki Sándor♣)