OSAMA KOFTA RECEPTJE – A kofta, köfte, kafta, vagy ahogy éppen mondják, széles földrajzi területen elterjedt és népszerű húsétel, amit, ha európai analógiát keresünk, leginkább fasírtnak, vagdaltnak mondanánk. Osama Kutaini, a Buddha Bar séfje, ezúttal egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető libanoni stílusú kofta elkészítését mutatja be. A darált bárányhús helyett használhatunk más húsokat is, és a húsba kevert hozzávalókat is variálhatjuk. A sütéshez külön zsiradékra nincs szükség.
A legfinomabb libanoni kofta receptje – Osama séf elmondása szerint
- Hozzávalók:
- 250 g darálthús (bárány, vagy marhahús)
- Ízlés szerint:
- apróra vágott petrezselyem zöldje,
- apró kockára vágott paprika (többszínű),
- finomra vágott hagyma,
- só,
- őrölt fekete bors
- kardámom (opcionális),
- arab hétfűszer keverék (feketebors, paprika, római kömény, koriander, szegfűbors, szerecsendió, fahéj és kardamom),
- gránátalma szirup,
- A készre sütéshez:
- paradicsomkarika, esetleg burgonyakarika, hagymakarika,
Elkészítése:
- A hozzávalókat összedolgozzuk.
- Tűzálló tál aljára paradicsomkarikákat rétegzünk (esetleg vékonyra szelt burgonyakarikákat, vagy akár a kettőt együtt), majd
- erre kerül a hús,
- sütőben, 190°C hőmérsékleten, 25-30 perc alatt készre sütjük.
- A kofta darált-húsos rétegének tetejére finomra szelt hagymát, paradicsomot is tehetünk és tahinival bekenhetjük.
Osama séf receptjei
- Hogyan készül a legfinomabb hummusz? – Ide kattints!
- Hogyan készül a legfinomabb padlizsánkrém? Ide kattints!
VÉLEMÉNYED VAN? ÍRD MEG!