Bocuse d'Or Phner ÁdámBOCUSE D’OR EUROPE 2018 – 2018. június 11-én, hétfőn, a Bocuse d’Or Europe döntőjében, Torinóban a balatonszemesi Kistücsök Étterem séfhelyettese, Pohner Ádám és éttermi kollégája, segítője, Csillag Richárd commis is boxba léptek és 5 óra 35 perc alatt rendben el is készítették, tálalták ételeiket. A coach ezen a torinói versenyen is Vomberg Frigyes, a csapat kapitánya pedig Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke, a kóstolózsűri tagja. Nagy siker az is, hogy zsűri elnökségében kapott helyet

Széll Tamás. Széll Tamást emellett arra is felkérték, hogy legyen a verseny hivatalos welcome vacsorájának házigazdája.

A magyar szurkolók. Balról a zászlótartó mellett Csapody Balázs, aki eddig is mindig vezérszurkolója volt a magyar csapatoknak. Ezúttal az ő emberei versenyeznek Európa legjobbjaival. (Fotó: facebook)

A magyar szurkolók. Balról a zászlótartó mellett, Csapody Balázs (Kistücsök, Balatonszemes), aki eddig is mindig vezérszurkolója volt a magyar csapatoknak. Ezúttal az ő emberei versenyeznek Európa legjobbjaival. (Fotó: Magyar Bocuse d’Or Akadémia, facebook)

Pohner Ádám tálal (Fotó Magyar Bocuse d'Or Akadémia, facebook)

Pohner Ádám tálal (Fotó Magyar Bocuse d’Or Akadémia, facebook)

Vegetáriánus tányér

  • Castelmagno sajttal, tojássárgája krémmel, spárgával, vargányával, barnavajas kenyérrel és castelmagnós sajtos morzsával töltött „tojáshéj” – ebbe a töltelékbe került bele a meglepetés alapanyag, azaz a spagetti. Sáfrányos burgonyapüré, paradicsomos tarte. Feketekenyér padlizsánnal töltve. Póréhagyma-spárga tekercs, mogyorómajonézzel. Zöldségsaláta lila spárgával, édesköményzöldes tápiókával, marinált uborkával, gombával és szezonális zöldségekkel. Petrezselymes-pórés velouté.

Hústál

  • Bélszín sült zellerkrémmel és vargányamorzsával, rókagomba. Borjú bríz citromos kakukkfűvel, égetett zellerbe tekerve, szarvasgomba. Cékla karamellizált hagymával. Karalábé borsóval és petrezselyemmel. Kacsamáj almával. Vargányás jus tokaji aszúval és kakukkfűvel. Petrezselymes risotto vadspárgával és rókagombával.
A kóstolózsűriben Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke (Fotó: facebook)

A kóstolózsűriben Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke (Fotó: facebook)

Hajrá Ádám! Hajrá magyar csapat! Jó versenyzést, jó szurkolást Torinóban!

Csíki Sándor♣