BOCUSE D’OR EUROPE 2018 – 2018. június 11-én, hétfőn, a Bocuse d’Or Europe döntőjében, Torinóban a balatonszemesi Kistücsök Étterem séfhelyettese, Pohner Ádám és éttermi kollégája, segítője, Csillag Richárd commis is boxba léptek és 5 óra 35 perc alatt rendben el is készítették, tálalták ételeiket. A coach ezen a torinói versenyen is Vomberg Frigyes, a csapat kapitánya pedig Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke, a kóstolózsűri tagja. Nagy siker az is, hogy zsűri elnökségében kapott helyet
Széll Tamás. Széll Tamást emellett arra is felkérték, hogy legyen a verseny hivatalos welcome vacsorájának házigazdája.
Vegetáriánus tányér
- Castelmagno sajttal, tojássárgája krémmel, spárgával, vargányával, barnavajas kenyérrel és castelmagnós sajtos morzsával töltött „tojáshéj” – ebbe a töltelékbe került bele a meglepetés alapanyag, azaz a spagetti. Sáfrányos burgonyapüré, paradicsomos tarte. Feketekenyér padlizsánnal töltve. Póréhagyma-spárga tekercs, mogyorómajonézzel. Zöldségsaláta lila spárgával, édesköményzöldes tápiókával, marinált uborkával, gombával és szezonális zöldségekkel. Petrezselymes-pórés velouté.
Hústál
- Bélszín sült zellerkrémmel és vargányamorzsával, rókagomba. Borjú bríz citromos kakukkfűvel, égetett zellerbe tekerve, szarvasgomba. Cékla karamellizált hagymával. Karalábé borsóval és petrezselyemmel. Kacsamáj almával. Vargányás jus tokaji aszúval és kakukkfűvel. Petrezselymes risotto vadspárgával és rókagombával.
Hajrá Ádám! Hajrá magyar csapat! Jó versenyzést, jó szurkolást Torinóban!
- A végeredményről ide kattintva olvashatsz!
VÉLEMÉNYED VAN? ÍRD MEG!