BOCUSE D’OR EUROPE 2018 – Június 11-én, hétfőn, a Bocuse d’Or Europe döntőjében, Torinóban a balatonszemesi Kistücsökben dolgozó Pohner Ádám és Csillag Richárd commis is boxba lépnek, hogy összesen 5 óra 35 perc alatt elkészítsék és tálalják ételeiket. A coach ezúttal is Vomberg Frigyes, a csapat kapitánya pedig Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke.
- A Bocuse d’Or 2018. június 11-12-én, Torinóban, az Oval Lingotto kiállító központban, a a Gourmet Expoforum keretein belül lesz és ugyancsak itt rendezik meg a Coupe du Monde de la Pâtisserie verseny európai válogatóját is. A Bocuse d’Or Europe 2018 döntőjében 20 európai ország szerepel, s közülük tízen lehetnek ott a 2019-es világdöntőn, Lyonban.
- A végeredményről ide kattintva olvashatsz!
Széll Tamás és Hamvas Zoltán is a zsűriben
A Bocuse d’Or Europe 2018 római sajtótájékoztatóján lett nyilvános, hogy Torinóban Széll Tamás és Hamvas Zoltán is a zsűriben lesz, mégpedig kiemelt pozícióban. Széll Tamás, Enrico Crippa versenyelnök és Carlo Cracco séf társaságában az elnökségben lesz, Hamvas Zoltán elnökként képviseli Magyarországot a kóstolózsűriben. A gasztrodiplomácia mellett, mindez a hazai eredmények és erőfeszítések elismerésének is joggal tekinthető.
A versenyző országok
- Első nap (június 11.)
1. Lengyelország
2. Belgium
3. Izland
4. Magyarország
5. Németország
6. Hollandia
7. Spanyolország
8. Franciaország
9. Svájc
10. Egyesült Királyság - Második nap (június 12.)
1. Oroszország
2. Svédország
3. Horvátország
4. Finnország
5. Norvégia
6. Dánia
7. Olaszország
8. Bulgária
9. Észtország
10. Törökország
- A végeredményről ide kattintva olvashatsz!
Alapanyagok
- Az eddig ismert Piemonti alapanyagok:
- 1. Marha filé a piemonti Fassone fajtából
2. Baraggia Biellese e Vercellese DOP rizs, Sant’Andrea fajta
3. Borjúmirigy
Információk
- A leggyorsabban most is a Facebook-ról lehet majd tájékozódni: https://www.facebook.com/magyarbocusedorakademia/
VÉLEMÉNYED VAN? ÍRD MEG!