séfek hierarchiájaSÉF HIERARCHIA – Számtalan jó szakács van a világon, akiket a hierarchiában főnökként, séfként azonosíthatunk, ám a séfeknek hét szintje van a ranglétrán, s ahhoz, hogy a legmagasabb szintre valaki eljuthasson, kevés az, hogy tehetséges legyen, mivel a „tehetséges séf” is csupán a második a hétfokozatú ranglétrán. Egyébként, ahogy más esetekben is, attól, hogy valaki tehetséges séf, nem lesz automatikusan kiváló séf is belőle. A médiasztár séfekben a szakma iránti tehetség mellett számos más, a képernyőn való szerepléshez szükséges tulajdonságot is felfedezhetünk, s a legjobbak tanítani is képesek. Az inspiráló séfek a

hozzájuk lojális csapatukat, s más séfeket is képesek energiával, gondolatokkal feltölteni, inspirálni. Az újító séfek új elképzelésekkel jelentkeznek, változásokat generálnak, a meglévő gyakorlatot is átformálják. A látnoki séfek a stratégiai változások előfutárai. Igazi vezetők, akik alkotnak, formálnak, bevezetnek új,, szokatlan, semmiképpen sem tipikus dolgokat.

  • A hierarchia csúcsán az ikonikus séfek állnak, azok, akik az előző szintek összes tulajdonságát ötvözik: tehetségesek, otthonosan mozognak a médiavilágban, inspirálóak, újítók, látnokok egy személyben.

A séfek hierarchiája

A séfek hierarchiája

A séfek hierarchiája

Csíki Sándor♣