WILD FOOD ZALAKAROS – megvan Magyarország első WILD FOOD-ja. Az innovatív városok sorában, Zalakaros idén is új kihívás elé állította az érzékszerveket: az Élménnyel Teli Ízek programot vadgasztronómiai tematikával folytatva, a Zalaerdő Zrt.-vel közösen, két kategóriában is receptversenyt hirdetett a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft.
A FOOD&WINE blogban is közzétett és a Facebookon is megosztott felhívásra több, mint száz recept érkezett. A klasszik kategóriában elsősorban hagyományokon alapuló, zalai vadétel recepteket várták, de fontos szempont volt az ételek étlapra vihetősége is.
- A Stílusos Vidéki Éttermiség-gel (SVÉT) közösen az ország első WILD FOOD ételét is keresték, amelynek a strandok pavilonjaitól kezdve, a fesztiválokon át, egészen a fine-dining-ig képviselnie kell majd a GO WILD Zalakaros megálmodta küldetését.
- A döntőbe jutott recepteket 2018. május 8-án, zalakarosi séfek tolmácsolásában kóstolhatta meg a zsűri. Ők választották ki a kategória győztesét, Zalakaros kedvenc vadételét. Az ország első Wild Food-ját a SVÉT zsűrizte.
A zsűri tagjai
- Csíki Sándor – gasztronómiai szakíró, Food&Wine, a zsűri elnöke
- Kovács Ferenc – vezérigazgató-helyettes, Zalaerdő Zrt
- Dr. Kun Edit – kiadói igazgató / NIMRÓD Vadászújság
- Kis-Varga Judit – gasztronómiai rovatvezető, Nők Lapja Café; Csak a Puffin
- Czirákiné Pakulár Judit – alpolgármester, Zalakaros Város
- Czimondor Nándor – igazgató, Hotel MenDan, Zalakaros
- Bai Tamás – executive chef, Hotel Karos Spa, Zalakaros
- Kovács Szabolcs – ötletgazda, ügyvezető, Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft.
A klasszik kategória díjazottjai
- I. helyezett: Zalai vaddisznópofa – A recept beküldője: Varga Péter
- Ez lett „Zalakaros Kedvenc Klasszik Vad Étele„
- Az első helyezett recept díja: 100 000 Ft (százezer forint).
- II. helyezett: Mustáros őztokány, pirított leveszöldséggel és hozzá gánica tallér. A recept beküldője: Nagy László.
- III. helyezett: Omlós nyúlcomb, barna mártással, hajdinatészta ágyon. A recept beküldője: Ludányi Emőke.
WILD FOOD
- Az ország első díjazott WILD FOOD étele a gŐZgombóc. A recept beküldője: Nagy Róbert.
- Az ország első WILD FOOD étel receptjének díja: 2 éjszakás, félpanziós wellness pihenés 2 fő részére, a Hotel Karos Spa**** superior jóvoltából, valamint egy családi belépő a Hotel Mendan**** wellness részlegébe.
- Mindkét kategória győztese egy-egy egyedi készítésű ZALAKAROS GO WILD gravírozott emléktárggyal büszkélkedhet, és mind a 10 döntőbe jutott recept beküldője értékes ajándékcsomaggal lett gazdagabb Zalakaros város jóvoltából!
- További információk: https://zalakaros.hu/gowild
(A sajtóanyag alapján szerkesztette: Csíki Sándor♣)
VÉLEMÉNYED VAN? ÍRD MEG!